Αναζήτηση

Προετοιμασία για Ανώτερες Σχολές Χορού

Στην αίθουσα της Σχολής Χορού, συνεχίζεται η προετοιμασία για την είσοδο στις Ανώτερες Σχολές Χορού της χώρας μέχρι και τις 21 Ιουλίου και από 24 Αυγούστου έως το πέρας των εισαγωγικών εξετάσεων. Πληροφορίες στο Τηλ: 6936869091.

Τα μαθήματα γίνονται από τις Justine Goussot και Σμαραλία Καρακώστ​α

Σμαραλία Καρακώστα

Γεννήθηκα στην Λάρισα. Ξεκίνησα τον κλασικό χορό από παιδί. Σε ηλικία 14 ετών συνέχισα τις σπουδές μου στο Εθνικό Conservatoire της Bourges στη Γαλλία. Ως απόφοιτη του Conservatoire και του γαλλικού Λυκείου συνέχισα σπουδές στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και έγινα μέλος του ΑΕΝΑΟΝ Χοροθεάτρου Daniel Lommel, συμμετέχοντας σε διάφορες παραγωγές της ομάδας στη Γαλλία. Το 2001 εγκατέλειψα τις σπουδές μου, φεύγοντας στο Μιλάνο της Ιταλίας για να χορέψω, ως πρώτη χορεύτρια, χορογραφίες του Joseph Russillo με το Giovane Balletto Italiano και έπειτα επέστρεψα στο Παρίσι για να συνεχίσω τις σπουδές μου στο χορό, στην ανατομία και στην ανάλυση της χορευτικής κίνησης. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές, επέστρεψα στην Ελλάδα ως χορεύτρια, βοηθός και υπεύθυνη προβών του Daniel Lommel, ενώ παράλληλα συνεργάστηκα ως χορεύτρια και υπεύθυνη προβών της ομάδας Ελδώρ της Λίλας Ζαφειροπούλου. Κατά διαστήματα παρακολούθησα μαθήματα και σεμινάρια χορού στο εξωτερικό (στην Όπερα της Λυόν, στη Φρανκφούρτη και στο Βούπερταλ της Γερμανίας). Το 2010 στη Λάρισα, ασχολήθηκα με την οργάνωση και την επιμέλεια των χορευτικών εκδηλώσεων του δήμου. Από το 2011 εργάζομαι στην Αθήνα ως χορεύτρια και δασκάλα κλασικού χορού.

Justine Goussot

H Justine Goussot είναι Γαλλίδα χορεύτρια και χορογράφος. μετά από δεκαέξι χρόνια μουσικών σπουδών, αποφάσισε να ασχοληθεί με το χορό. σπούδασε χορό στην National Academy of Bordeaux, και χορογραφία με τη Νίνα Δίπλα (Folkwang School). στη συνέχεια πήγε στην Ινδία όπου εκπαιδεύτηκε σε διάφορα είδη κλασικών και παραδοσιακών χορών και κύρια στον χορό Kathak. αφού συνεργάστηκε με χορογράφους (Carlotta Ikeda, Florence Peyramond, Alain Gonotey, Myriam Gourfink) και εθνικά θέατρα (Bordeaux, Lausanne, Saint-Etienne), ίδρυσε την εταιρία La Lali.cie, το 2010. Σήμερα προετοιμάζει την 6η καλλιτεχνική της παραγωγή, και συνεργάζεται με καλλιτέχνες στη Γαλλία, τη Σουηδία και την Ελλάδα. όντας μουσικός και χορεύτρια, εισερχόμενη στην αισθητική του χορού που διερευνά την επίπτωση του νου/πνεύματος στην κίνηση (Ινδικοί χοροί, butoh), στοχεύει στην έρευνα που εστιάζει στην μουσικότητα της κίνησης, και την υψηλή συνειδητότητα της διάρκειάς της και της σύνδεσής της με το χώρο. μέσω της εμπλοκής και εμπειρίας της με τις πολεμικές τέχνες και την μέθοδο Axis Syllabus, διερευνά επίσης ένα άλλο τρόπο κίνησης, ψάχνοντας την κίνηση ποιοτικά και όχι ποσοτικά.


 

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016-2017 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu