Αναζήτηση

ΘΕΑΤΡΟ

Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών ιδρύθηκε το 1871 και λειτουργεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα. Αυτό την καθιστά την αρχαιότερη δραματική σχολή της χώρας.

Στη Σχολή διδάσκουν άνθρωποι που έχουν καταθέσει σημαντική δουλειά στο χώρο του θεάτρου κι εξακολουθούν να έχουν ως κύριο μέλημα την εξέλιξή τους μέσα από την έρευνα και την ανανέωση.

Πέρα από το βαθμό στον οποίο ένας σπουδαστής επιδεικνύει διάθεση να εξελιχθεί σε όλα ανεξαιρέτως τα μαθήματα, πολύ σημαντικό κριτήριο στην αξιολόγηση του αποτελεί το πνεύμα συνεργασίας και ο σεβασμός προς την ομάδα.

Εκτός από τον κορμό του βασικού προγράμματος εκπαίδευσης η Σχολή παρέχει στους σπουδαστές την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσα από διεθνείς ανταλλαγές (Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας, Liverpool Institute of Performing Arts) και συναντήσεις (“Φτιάχνοντας το θεάτρο του αύριο” στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι στην Πολωνία), συνεργασίες με εκπαιδευτικούς οργανισμούς που έχουν διαφορετικό αλλά συναφές αντικείμενο (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας πάνω στο θέμα της σκηνογραφίας, και Μουσική Ακαδημία της Βασιλείας πάνω στη μουσική του αρχαίου δράματος).

Με την απόλυτη πεποίθηση πως η ουσιαστική σπουδή του θέατρου προκύπτει μόνο μέσα από την ίδια την πράξη, οι σπουδαστές εκθέτουν τη δουλειά τους σε παραστάσεις κάθε μορφής:  ολόκληρα έργα, συναυλίες, καμπαρέ, βραδιές χορού, παραστάσεις δρόμου, κινηματογραφικές ταινίες κ.λ.π.

Ενημερωθείτε για τις αλλαγές στις εισαγωγικές εξετάσεις της Δραματικής Σχολής.

Δραματολογία
Ιστορία Θεάτρου
Κινηματογράφος
Κίνηση
Λογοτεχνία
Μουσική
Μουσική Θεωρία και Σολφέζ
Οπλομαχητική και Θεατρική Ξιφασκία
Ορθοφωνία
Σκηνογραφία / Ενδυματολογία / Εικαστικές Τέχνες
Τεχνική Alexander
Τεχνική Κλόουν
Τραγούδι
Υποκριτική – Αυτοσχεδιασμός
Training
Δραματολογία Κωνσταντίνα Ζηροπούλου, Ελένη Γκίνη
Ιστορία θεάτρου Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Κινηματογράφος Άγγελος Φραντζής, Γρηγόρης Ρέντης
Κίνηση Αμάλια Μπένετ, Χρήστος Παπαδόπουλος, Πωλίν Ουγιέ
Λογοτεχνία Αντώνης Γαλέος
Μουσική Θεωρία και Σολφέζ Πέτρος Ανδριώτης
Μουσική Φίλιππος Τσαλαχούρης
Οπλομαχητική και θεατρική ξιφασκία Θάνος Δερμάτης
Ορθοφωνία Αθηνά Τρέβλια
Σκηνογραφία / Ενδυματολογία / Εικαστικές Τέχνες Αντώνης Βολανάκης
Τεχνική Alexander Νίκος Μαστροκωστόπουλος
Τεχνική Κλόουν Ηλίας Κουνέλας
Τραγούδι Γιώργος Σαμαρτζής
Υποκριτική – Αυτοσχεδιασμός Βασίλης Ανδρέου, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Βίκυ Γεωργιάδου, Γιώργος Ζαμπουλάκης, Σίμος Κακάλας, Ακύλλας Καραζήσης, Αμαλία Μουτούση, Αργύρης Ξάφης, Μαρία Σαββίδου, Άρης Τρουπάκης, Κώστας Φιλίππογλου
Training Ιώ Βουλγαράκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Μενέλαος Καραντζάς, Camilo Bentancor
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

Η φοίτηση στη Δραματική Σχολή είναι τετραετής. Στο τέταρτο έτος οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία -καταβάλλοντας τα μισά δίδακτρα και με ελαφρύτερο πρόγραμμα μαθημάτων- να επικεντρώνονται σε εργαστήρια, παραστάσεις και τις πτυχιακές τους εξετάσεις.
Δεδομένης της καθυστέρησης στη διεξαγωγή των εισαγωγικών εξετάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟ), αλλά και της τετραετούς φοίτησης που έχει θεσπίσει η Σχολή, από φέτος το φθινόπωρο οι εξετάσεις για την εισαγωγή στο α’ έτος θα διενεργούνται ανεξάρτητα από τις διαδικασίες του ΥΠΠΟ. Για όσο ο θεσμός βρίσκεται σε ισχύ, η επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις του ΥΠΠΟ παραμένει υποχρεωτική προϋπόθεση για την εγγραφή στο β’ έτος της Δραματικής Σχολής. Όσοιεισαχθούν στη Σχολή και δεν περάσουν από την επιτροπή του Υπουργείου, θα έχουντην ευκαιρία να το κάνουν μετά τη συμπλήρωση του α’ έτους (το οποίο επισήμως θαθεωρείται προπαρασκευαστικό).
Οι εισαγωγικές εξετάσεις για τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών θα ξεκινήσουντην Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016. Οι αιτήσεις (για τις οποίες απαιτείται μιαφωτογραφία διαβατηρίου) θα γίνονται δεκτές από τις 5 Σεπτεμβρίου στη γραμματείατης Σχολής (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:30-13:30).

Στον πρώτο κύκλο οι υποψήφιοι καλούνται να παρουσιάσουν ένα ποίημα, ένα τραγούδι, και δύο μονολόγους (έναν από το κλασικό κι έναν από το σύγχρονο ρεπερτόριο). Όσοι περάσουν στο δεύτερο κύκλο, θα συμμετάσχουν σε διάφορα εργαστήρια και την τελευταία μέρα θα δουλέψουν με διάφορους τρόπους υπό την καθοδήγηση της επιτροπής.
Η φοίτηση στη Σχολή είναι καθημερινή και υποχρεωτική. Οι ώρες διδασκαλίας καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της μέρας ενώ μαθήματα γίνονται και το Σάββατο. Η Δραματική Σχολή δεν δέχεται ακροατές ή σπουδαστές που επιθυμούν να μετεγγραφούν από άλλες σχολές.
Τα μαθήματα για το β’ και γ’ έτος αρχίζουν τη Δεύτερα, 3 Οκτωβρίου. Για το α’ έτος αρχίζουν αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών. Η Σχολή, εκτός από τα μαθήματα που ορίζει ο νόμος, οργανώνει μαθήματα ή σεμινάρια, ανταλλαγές με σχολές στο εσωτερικό και το εξωτερικό (Πανεπιστήμιο Θεατρικής Τέχνης της Ρωσίας - GITIS, Ινστιτούτο Γκροτόφσκι της Πολωνίας, Liverpool Institute for Performing Arts της Αγγλίας, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνώντης Αθήνας), επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις και αρχαιολογικούς χώρους, και παρακολουθήσεις θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών κ.λπ. για την αρτιότερη εκπαίδευση των σπουδαστών. Η συμμετοχή στις δραστηριότητες αυτές είναι υποχρεωτική.
Φιλοσοφία της Σχολής είναι να διδάσκουν σ’ αυτήν άνθρωποι που έχουν καταθέσει σημαντική δουλειά στο χώρο του θεάτρου, κι εξακολουθούν να έχουν ως κύριο μέλημα την εξέλιξή τους μέσα από την έρευνα και την ανανέωση. Δεδομένου ότι όλοι οι καθηγητές είναι εξαιρετικά δραστήριοι και εκτός Σχολής, συχνά αναγκάζονται ν’απουσιάσουν. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις αντικαθιστούν αλλήλους ώστε τα μαθήματανα συνεχίζονται απρόσκοπτα.
Πέρα από το βαθμό στον οποίο ένας σπουδαστής επιδεικνύει διάθεση να εξελιχθεί σε όλα ανεξαιρέτως τα μαθήματα που προσφέρει η Σχολή, πολύ σημαντικό κριτήριο στην αξιολόγηση του αποτελεί το πνεύμα συνεργασίας και ο σεβασμός προς την ομάδα. Δεδομένου ότι η ελλιπής παρακολούθηση, η ασυνέπεια στις δοκιμές και η ενγένει έλλειψη ενδιαφέροντος επηρεάζουν τη δουλειά όλων, σπουδαστές που αποτυγχάνουν σε οποιοδήποτε τομέα ή στάδιο αποπέμπονται από τη Σχολή.
Εγγραφή: €50
Μηνιαία δίδακτρα: €295
ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ:
ΑΓΩΓΗ ΛΟΓΟΥ: Αθηνά Τρέβλια

ΔΡΑΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Κωνσταντίνα Ζηροπούλου, Ελένη Γκίνη

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΚΑΙ ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΛΗ: Θάνος Δερμάτης

ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ: Τζωρτζίνα Κακουδάκη

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Άγγελος Φραντζής / Γρηγόρης Ρέντης

ΚΙΝΗΣΗ: Amalia Bennett, Pauline Huguet, Χρήστος Παπαδόπουλος

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Αντώνης Γαλέος

ΜΟΥΣΙΚΗ: Φίλιππος Τσαλαχούρης

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ / ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ / ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ: Αντώνης Βολανάκης

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ: Νίκος Μαστροκωστόπουλος

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΛΟΟΥΝ: Ηλίας Κουνέλας

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Γιώργος Σαμαρτζής

TRAINING: Ιώ Βουλγαράκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Μενέλαος Καραντζάς

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ: Βασίλης Ανδρέου, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Βίκυ Γεωργιάδου, Γιώργος Ζαμπουλάκης, Σίμος Κακάλας, Ακύλλας Καραζήσης, Αμαλία Μουτούση, Αργύρης Ξάφης, Μαρία Σαββίδου, Άρης Τρουπάκης, Κώστας Φιλίππογλου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Κατερίνα Τσεσμετζή
Τηλέφωνο: (210) 72 23 464

Email: odeioathinondrama@gmail.com

© 2016-2017 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu