Αναζήτηση

ΧΟΡΟΣ

Η Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών ξεκίνησε την λειτουργία της ως Σχολή Ρυθμικής το 1935, με πρώτη υπεύθυνη σπουδών την πρωτοπόρο παιδαγωγό Πολυξένη Ματέυ-Ρουσοπούλου, πραγματοποιώντας έτσι μια από τις πρώτες προσπάθειες δημιουργίας παρόμοιας σχολής στον ελλαδικό χώρο. Προσπάθεια που δεν ολοκληρώθηκε καθώς η λειτουργία του τμήματος σταμάτησε λίγα χρόνια μετά.

Η νέα προσπάθεια ανασύστασης της Σχολής ξεκίνησε την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012. Είναι αναγνωρισμένη από το κράτος ως Ερασιτεχνική Σχολή Χορού από τον Σεπτέμβριο του 2015 και έχει στο δυναμικό της 70 παιδιά όλων των ηλικιών.Με την δημιουργία της Σχολής ως διακριτού τμήματος στο αρχαιότερο καλλιτεχνικό ίδρυμα της χώρας, συνυπάρχουν οι σπουδές των Παραστατικών Τεχνών συνολικά, σύμφωνα με τα πρότυπα των αντίστοιχων ιδρυμάτων διεθνώς.

Αυτό που επιδιώκουμε είναι η μελέτη της κίνησης να γίνει για τα παιδιά ένας δρόμος για την ανάπτυξή τους, για την συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων τους. Είτε σαν εργαλείο περαιτέρω σπουδών στο χορό, είτε σαν δομικό στοιχείο μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας με υγεία, δημιουργικότητα και χαρά.

Στη Σχολή φιλοξενείται από το 2014 το σύνολο χορού "Corporis miracula".

Τμήματα για παιδιά Λίλα Ζαφειροπούλου (βιογραφικό εδώ)
Χορός για ενήλικες Λίλα Ζαφειροπούλου
Χορός & Ξιφασκία Αντώνης Στρούζας - Χρήστος Σαΐνης (σύμβουλος Ξιφασκίας)

  ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ

 

© 2016-2017 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu