Εργαστήριο Παραδοσιακού Τραγουδιού

Εγαστηρι Παραδοσιακου Τραγουδιου

Το Τμήμα Σύγχρονης Φωνητικής του Ωδείου Αθηνών, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Λαρίσα Ιασωνίδου, προτείνει το Εργαστήριο Παραδοσιακού Τραγουδιού με την Καίτη Κουλλιά.

Μετά από 2 χρόνια επιτυχημένης διοργάνωσης του “Summer School” στο Ωδείο Αθηνών, στο πλαίσιο του οποίου το μάθημα παραδοσιακού τραγουδιού λειτούργησε ως σεμινάριο, το εργαστήριο ήρθε και έδεσε. Ήρθε ως σημαντικός σταθμός στην διδασκαλία συγχρονης φωνητικής στο κομμάτι που αφορά το τεράστιο μέγεθος του ελληνικού ρεπερτορίου το οποίο ως γνωστό, πηγάζει από την παράδοση.

Η γνωστή ερμηνεύτρια στο χώρο του παραδοσιακού και έντεχνου τραγουδιού, Καίτη Κουλλιά, με αγάπη και απλό αλλά ποιοτικό τρόπο, θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να προσεγγίσει τραγούδια από το παραδοσιακό ρεπερτόριο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας. Το μάθημα παραδίδεται σε ομαδική μορφή και η διάρκεια αυτού είναι 90 λεπτά άνα εβδομάδα. Η συμμετοχή ανέρχεται στα 50€ μηνιαίως.

Λίγα λόγια για την Καίτη Κουλλιά

Καίτη Κουλλιά Η Καίτη Κουλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάλυμνο. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα πρώτα χρόνια διαμονής της στην Αθήνα, εντάχθηκε στο μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου και μ’ αυτό συμμετείχε σε αρκετές μουσικές παραστάσεις όπου διακρίθηκε και τιμήθηκε με υποτροφία.

Ακολουθούν συνεργασίες με τους Γιάννη Βόγλη σε μουσικό-θεατρικές παραστάσεις, Μαρίζα Κωχ, Χρόνη Αηδονίδη, Γιώργο Νταλάρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παντελή Θαλασσινό, Χρήστο Τσιαμούλη, Ορφέα Περίδη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία κ.α σε εμφανίσεις και συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία.

Το 2001 τιμήθηκε με το 3ο βραβείο στο φεστιβάλ Παραδοσιακής μουσικής από όλο τον κόσμο στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν. Συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο του Charles Darwin στην Αυστραλία και συμμετέχει στις πολιτιστικές του εκδηλώσεις, στα πλαίσια μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα και παρακολουθούνται από φοιτητές/τριες σε τμήματα Ελληνικών Σπουδών σε Πανεπιστήμια της Αυστραλίας.

Από το 2004 φοιτά στο Εθνικό Ωδείο, στη Σχολή του Σύγχρονου Ελληνικού Τραγουδιού.

Από το 2010 παρουσιάζει παιδικές παραστάσεις σε σχολεία, όπως τα έργα ”Μουσική Ροδιά” και ”Τραγούδια απ’ το Βυθό”, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως εκπαιδευτικά προγράμματα από το Υπουργείο Παιδείας.

Το 2013 εμφανίζεται με την ορχήστρα ”Μίκη Θεοδωράκη” μαζί με τους Χρήστο Τσιαμούλη, Κώστα  Μακεδόνα, Βασίλη Λέκκα και Λάκη Χαλκιά. Επίσης έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Έχει στο ενεργητικό της 7 προσωπικούς δίσκους, καθώς και πολλές συμμετοχές σε παραγωγές άλλων δημιουργών.


 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu