Έκθεση & Συναυλία Μαρία Κάλλας

«Η Μαρία Κάλλας στο Ωδείο Αθηνών»

Το Ωδείο Αθηνών τιμά τη μνήμη της Μαρίας Κάλλας (1923-1977) με έκθεση και συναυλία για τη μαθητεία της διάσημης λυρικής τραγουδίστριας στο Ωδείο Αθηνών.

Η Μαρία Κάλλας σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών (από το 1939 ώς το 1943) στην τάξη της Ισπανίδας Υψιφώνου Elvira de Hidalgo. Η ίδια συνήθιζε να λέει ότι στην δασκάλα της χρωστούσε τα πάντα.

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί σπάνιο αρχειακό υλικό του ιδρύματος από τα χρόνια της μαθητείας της στο Ωδείο (βαθμολόγια, γραπτά εξετάσεων, προγράμματα συναυλιών), αλλά και μοναδικά ντοκουμέντα (συμβόλαια, φωτογραφίες, κριτικές) από το Αρχείο Αρφάνη για την καλλιτεχνική της δραστηριότητα στην Αθήνα την ίδια εποχή.

  • Εγκαίνια έκθεσης: 12 Δεκεμβρίου, 7μμ
  • Διάρκεια έκθεσης: 12 – 22 Δεκεμβρίου (10.00 π.μ.-10.00 μ.μ.)

Στη Συναυλία, θα ακουστούν έργα που η παλαιά μαθήτρια του Ωδείου τραγούδησε σε εξετάσεις κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο ίδρυμα.

Η συναυλία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 στις 8.30 μ.μ. στη νέα αίθουσα Άρης Γαρουφαλής και θα τραγουδήσει η Βάσια Αλάτη, απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών και υπότροφος Μαρία Κάλλας 2016. Στο πιάνο θα τη συνοδεύσει ο Δημήτριος Μαρίνος, Διοικητικός Διευθυντής του Ωδείου Αθηνών και διδάσκων της Σχολής Πιάνου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu