Το τραγούδι στο Μουσικό Θέατρο

«Το τραγούδι στο Μουσικό Θέατρο»

Περιγραφή: Ένα νέο σεμινάριο, με τη μορφή εργαστηρίου, από το Τμήμα Σύγχρονης Φωνητικής φιλοδοξεί να δώσει στους σπουδαστές όλα τα απαραίτητα εφόδια για την καλύτερη δυνατή απόδοση του ρεπερτορίου στο Μουσικό Θέατρο, τον Kινηματογράφο και φυσικά, στο Musical.
Αντικείμενα του εργαστηρίου  θα αποτελέσουν: η φωνητική εξάσκηση, η επιλογή και μελέτη του ρεπερτορίου, η ιστορία και παράδοση στο Μουσικό Θέατρο η αισθητική και το στυλ στην ερμηνεία και η κινησιολογία.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα κάνουν παρουσιάσεις,
πραγματοποιώντας ανάλυση των κομματιών, συμπεριλαμβανομένου του γενικού
πλαισίου από κοινωνική, φιλοσοφική ή και ιστορική σκοπιά. Επιπλέον, θα
πραγματοποιούνται συναυλίες με σκοπό την τελειοποίηση του ρεπερτορίου και την
απόκτηση σκηνικής εμπειρίας.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο του 2019.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν ένα ομαδικό δίωρο μάθημα κάθε εβδομάδα
και ατομικά μαθήματα φωνητικής εξάσκησης και συνοδείας στο ρεπερτόριο,
διάρκειας 30 λεπτών, που θα καθοριστούν ανάλογα με τον αριθμό των
συμμετεχόντων.

Καθηγητές:
Υπεύθυνη σεμιναρίου: Λαρίσα Ιασωνίδου
Διδάσκουν:
Λαρίσα Ιασωνίδου – Φωνητική αγωγή
Μάριος Καζάς – Μουσική προετοιμασία του ρεπερτορίου
Κατερίνα Σούσουλα – Ρεπερτόριο, ερμηνεία

Η Κατερίνα Σούσουλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το χορό, τη μουσική και το τραγούδι. Απόφοιτος και υποτροφος της PMTP στην Αθήνα με παράλληλες σπουδές κλασικού & σύγχρονου τραγουδιού και φωνητικής στις τάξεις των Λαρίσα Ιασωνίδου, Αποστολή Ψυχράμη, αλλά και jazz τραγουδιού και αρμονίας με τη Λουκία Παλαιολόγου. Το καλοκαίρι του 2018 παρακολούθησε master classes πάνω στην τριπλέτα του μουσικού θεάτρου στη σχολή Steps On Broadway στη Νέα Υόρκη. Νωρίς ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλες παραγωγές μουσικού θεάτρου της Αθήνας όπως  CATS (Jellylorum), GREASE (Jan), HAIR (Jeannie), SPAMALOT (Lady of the Lake), EVITA, THE ADDAMS FAMILY, ANNIE, TEΡΑΤΑ, Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ, ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ κ.α.υπό την καθοδήγηση σπουδαίων συντελεστών όπως οι Δημήτρης Μαλίσσοβας, Θέμις Μαρσέλλου, Κωνσταντίνος Ρήγος, Κάρμεν Ρουγγέρη, Φωκάς Ευαγγελινός, Γιώργος Θεοφάνους.

Ο Μάριος Καζάς είναι διπλωματούχος και αριστούχος της σχολής πιάνου του Ωδείου Αθηνών (Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο Παμψηφεί). Καθηγητές του υπήρξαν οι Στέλλα Μακρυγιάννη, Γιολάντα Σεβέρη και η Ντόρα Μπακοπούλου. Εμφανίζεται διαρκώς σε συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δραστηριοποιείται εντονότατα στον τομέα της μουσικής προετοιμασίας και συνοδείας τραγουδιού, των χορωδιών και της μουσικής δωματίου, συνεργαζόμενος επί σκηνής με καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς.  

Έχει βραβευθεί με Α’ και Β’ Βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου και έχει  αποσπάσει Β’ Βραβεία στους Διεθνείς Διαγωνισμούς Πιάνου “Art and Education in the 21st century” και “Apollon”. Είναι κάτοχος πτυχίων Ανώτερων Θεωρητικών (Φούγκα, Αντίστιξη, Ειδικό Αρμονίας) και απόφοιτος του 2ου Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Διδασκαλίας Τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Χ.Ο.Ν. (Χορωδία Ορχήστρα Νέων).

 

Ακροάσεις:
Oι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 18:00 στην
αίθουσα 33 του Ωδείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προετοιμάσουν ένα κομμάτι σχετικό με το Μιούζικαλ, το Μουσικό Θέατρο ή τον Κινηματογράφο.

Κόστη:
Κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο: 120€ το μήνα.  Για τους μαθητές του Τμήματος Σύγχρονης Φωνητικής το κόστος ανέρχεται στα 50€.

Πληροφορίες στη γραμματεία του Ωδείου Αθηνών τηλ. 210 7240673 (καθημερινές
13.00-19.00) και στο 697 202 3145.

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu