Ακροάσεις για τη Χορωδία των Μικρών Μουσικών | 5.10.2024

Η Χορωδία των Μικρών Μουσικών πραγματοποιεί και φέτος τις καθιερωμένες ακροάσεις για νέα μέλη.

Οι ακροάσεις απευθύνονται σε όλα τα παιδιά που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της χορωδίας ηλικίας 7-15 ετών, που γνωρίζουν βασική μουσική ανάγνωση.

Οι υποψήφιοι/ες θα τραγουδήσουν ένα τραγούδι της επιλογής τους a cappella, θα εξετασθούν σε ακουστικές  ασκήσεις και θα διαβάσουν μια μικρή και εύκολη prima vista.

Η ακρόαση θα γίνει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 στην Αίθουσα 35.

Διευκρινίζεται ότι οι ακροάσεις για τα νέα μέλη της Χορωδίας των Μικρών Μουσικών απευθύνονται σε όλα τα παιδιά και δεν σχετίζονται με τις ακροάσεις και την εισαγωγή τους στο ομώνυμο πρόγραμμα υποτροφιών “Μικροί Μουσικοί” που προσφέρει το Ωδείο Αθηνών.

Πληροφορίες στην Κεντρική Γραμματεία του Ωδείου Αθηνών: Τ. 210 7240 67 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

Η Παιδική Χορωδία λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών “Μικροί Μουσικοί” του Ωδείου Αθηνών.
Βασικός της στόχος είναι η αρμονική συναισθηματική, πνευματική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού μέσω της χορωδιακής μουσικής. Το προσεκτικά επιλεγμένο a cappella πρόγραμμα Ελλήνων και ξένων συνθετών, διαφορετικών εποχών και στυλ, η επαφή με διαφορετικές μουσικές παραδόσεις και γλώσσες και η συνύπαρξη μέσα σε ένα φωνητικό αρμονικό σύμπαν, δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα, να αναπτύξουν τόσο τις ακουστικές και φωνητικές τους δεξιότητες, όσο και να ωριμάσουν συναισθηματικά, μέσα από τη διαδικασία της ομαδικής προσπάθειας για έναν κοινό στόχο, απολαμβάνοντας πολλαπλά πνευματικά και ψυχικά οφέλη.

Η Χορωδία των Μικρών Μουσικών έχει τραγουδήσει στο Ηρώδειο (Carl Orff Carmina Burana), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Carl Orff Carmina Burana, Joaquin Orellana Mejia Συμφωνία του τρίτου κόσμου, Γ. Μαρκόπουλος «Κάλαντα»), στην Εναλλακτική Σκηνή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Αφιέρωμα σε Έλληνες Συνθέτες), στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών (αφιέρωμα στον Olivier Messiaen), στο Δημοτικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”  (όπερα “Ανδρονίκη” του Αλεξάνδρου Γκρεκ), έχει εμφανισθεί στα πλαίσια της Documenta και στις «Λευκές Νύχτες» του Δήμου Αθηναίων και έχει τραγουδήσει στο Προεδρικό Μέγαρο για τους Προέδρους του Ισραήλ, της Σλοβενίας και για τον βασιλιά Κάρολο, διάδοχο τότε ακόμη του αγγλικού θρόνου.

 

 

 

 


 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu