Ακροάσεις για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Ωδείου Αθηνών

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος πλήρους φοίτησης του Ωδείου Αθηνών που έχει σχεδιαστεί από τον Σεπτέμβριο 2023, ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στην ανάπτυξη των μουσικών συνόλων (Μουσική Δωματίου, Χορωδία, Ορχήστρα).

Η Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών έχει μακρά και πλούσια ιστορία. Η καλλιτεχνική και ακαδημαϊκή της αξία είναι δεδομένη. Η συμμετοχή όλων των εγγεγραμμένων σπουδαστών οργάνων ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών, από το επίπεδο του Α’ έτους Ανωτέρας και καθ’ όλη τη φοίτηση μέχρι το Πτυχίο ή το Δίπλωμα, είναι υποχρεωτική.

Η Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών, πραγματοποιεί μία τρίωρη δοκιμή την εβδομάδα, κάθε Σάββατο από τις 16.00 έως τις 19.00 και παρουσιάζεται σε τρεις συναυλίες κάθε χρόνο στις αίθουσες του Ωδείου Αθηνών: τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και στην καταληκτική συναυλία του διδακτικού έτους στις 31 Μαΐου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΚΡΟΑΣΗ

Το Ωδείο Αθηνών προσκαλεί σπουδαστές και σπουδάστριες εγχόρδων και πνευστών οργάνων που δεν φοιτούν στο Ωδείο Αθηνών και επιθυμούν να αποκτήσουν ουσιαστικά αλλά και τυπικά απαιτούμενα εφόδια, να ενταχθούν στην Ορχήστρα του.  Η πρόσκληση για την ακρόαση ισχύει επίσης και για απόφοιτους/απόφοιτες Ωδείων, Μουσικών Σχολών και Τμημάτων ειδίκευσης ΑΕΙ.

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:

  • η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης μέχρι την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023
  • η επισύναψη βεβαίωσης επιπέδου φοίτησης ή τίτλου σπουδών
  • η συμμετοχή στην ακρόαση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023 στις 17.00.
  • το πρόγραμμα της ακρόασης περιλαμβάνει: δύο σπουδές ανάλογες του επιπέδου των υποψηφίων και δοκιμασία στην prima vista.
  • οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να φέρουν με δική τους ευθύνη συνοδό πιάνου, εάν απαιτείται πιανιστική συνοδεία για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν

Οι σπουδαστές/σπουδάστριες που θα επιλεγούν και θα συμμετάσχουν ως μέλη της Ορχήστρας, θα λάβουν βαθμολογία και βεβαίωση μετά από δύο συναπτά έτη συμμετοχής και δεν θα καταβάλλουν δίδακτρα καθ’ όλη την διάρκεια της φοίτησης η οποία προσφέρεται δωρεάν.

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 〉

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-24

Για την ερχομένη περίοδο 2023-2024 έχουν προγραμματιστεί ήδη οι συναυλίες της Ορχήστρας, σε χώρους εντός και εκτός του Ωδείου Αθηνών, με έργα όπως η Συμφωνία αρ.35 του W.A.Mozart σε Ρε μείζονα, Κ.385 (Haffner), το Κοντσέρτο για Άρπα του C.D. von Dittersdorf σε Λα μείζονα αλλά και το Requiem του G. Puccini και η Λειτουργία αρ.2 σε Σολ μείζονα του F. Schubert, D.167.

 

 


 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu