ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ «ΜΙΚΡΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ» 1η Οκτωβρίου 2022

Η Χορωδία των «Μικρών Μουσικών» του Ωδείου Αθηνών ετοιμάζεται να δεχτεί τα νέα της μέλη και πραγματοποιεί ακροάσεις το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022, ώρα 12:00-13:00.  

 

Τα παιδιά που ενδιαφέρονται πρέπει να είναι ηλικίας 7-15 ετών και να γνωρίζουν βασική μουσική ανάγνωση. Στην ακρόαση θα ζητηθεί από τα παιδιά να τραγουδήσουν ένα τραγούδι της επιλογής τους a cappella, θα εξετασθούν σε ακουστικές ασκήσεις και θα διαβάσουν μια μικρή και εύκολη prima vista.

 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη Γραμματεία του Ωδείου Αθηνών.

Τ. 210 7240673 (καθημερινές 11.00-19.00) 

Ε. info@athensconservatoire.gr 

 

Χορωδία των «Μικρών Μουσικών»

Η χορωδία των «Μικρών Μουσικών» λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών «Μικροί Μουσικοί» του Ωδείου Αθηνών.

Βασικός της στόχος είναι η αρμονική συναισθηματική, πνευματική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού μέσω της χορωδιακής μουσικής. Το προσεκτικά επιλεγμένο a cappella πρόγραμμα Ελλήνων και ξένων συνθετών διαφορετικών εποχών και στυλ, η επαφή με διαφορετικές μουσικές παραδόσεις και γλώσσες και η συνύπαρξη μέσα σ’ένα φωνητικό αρμονικό σύμπαν, δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν τόσο τις ακουστικές και φωνητικές τους δεξιότητες όσο και να ωριμάσουν συναισθηματικά μέσα από τη διαδικασία της ομαδικής προσπάθειας για έναν κοινό στόχο απολαμβάνοντας πολλαπλά πνευματικά και ψυχικά οφέλη.

Η Χορωδία έχει τραγουδήσει στο Ηρώδειο (Carl Orff, Carmina Burana), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Carl Orff, Carmina Burana, Joaquin Orellana Mejia, Συμφωνία του τρίτου κόσμου, Γ. Μαρκόπουλος, Κάλαντα), στην Εναλλακτική Σκηνή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος («Αφιέρωμα σε Έλληνες Συνθέτες»), στην αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών («Αφιέρωμα στον Olivier Messiaen»), στο Δημοτικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» (όπερα Ανδρονίκη του Αλέξνδρου Γκρεκ), έχει εμφανισθεί στο πλαίσιο της «Documenta» και στις «Λευκές Νύχτες» του Δήμου Αθηναίων και έχει τραγουδήσει στο Προεδρικό Μέγαρο για τους Προέδρους του Ισραήλ, της Σλοβενίας και για τον -τότε- διάδοχο του αγγλικού θρόνου.

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu