“Ανδόρρα” του Μαξ Φρις. Θεατρική παράσταση | 26 & 27/10

ΑΝΔΟΡΡΑ του Μαξ Φρις
Πέμπτη 26 & Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, ώρα 19:30
Αίθουσα BlackBox

//

Ο σπουδαίος εκπρόσωπος της σύγχρονης Ελβετικής λογοτεχνίας Μαξ Φρις, γεννήθηκε το Μάιο του 1911 στη Ζυρίχη, όπου και πέθανε τον Απρίλιο του 1991.

Μέσα στο μεταπολεμικό τοπίο της Ευρώπης συγγράφει σημαντικά λογοτεχνικά και θεατρικά κείμενα, μεταξύ αυτών και η “Ανδόρρα”, κατατάσσοντάς τον στο πάνθεον των Ευρωπαίων συγγραφέων του εικοστού πρώτου αιώνα.

Η “Ανδόρρα” γράφεται το 1961, ενώ στην Ελλάδα την γνωρίσαμε το 1962, στο μοναδικό της ανέβασμα, από το θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν. Στο έργο ξεδιπλώνεται η διαδρομή του νεαρού Αντρί που μεγαλώνει και ζει στην μικρή πολιτεία-μοντέλο της Ανδόρρας, ενός φανταστικού τόπου, όπου υφίσταται την καχυποψία και την περιθωριοποίηση των συμπολιτών του λόγω της εβραϊκής του ταυτότητας. Ο εβραίος αποτελεί το σύμβολο όλων εκείνων που η αστική κοινωνία μετέτρεψε σε παρίες. Ο Μαξ Φρις, μέσα από τις πολύπλοκες σχέσεις των ηρώων του, καταγγέλλει τις φρικαλεότητες που μπορεί να έχει ο κοινωνικός κομφορμισμός και αποκαλύπτει το ποσό ο καθένας είναι υπεύθυνος για το σύνολο και το σύνολο για τον καθένα.

Πόσο αθώος ή ένοχος είναι ο κάθε Ανδορρανός, δηλαδή ο καθένας από εμάς;

  • Μετάφραση: Αλέξανδρος Ίσαρης
  • Σκηνοθεσία-Διδασκαλία: Ιώ Βουλγαράκη, Δημήτρης Γεωργιάδης
  • Σκηνικά-Κοστούμια: Ιλιάνα Καραπασιά, Ντέμη Κλεφτάκη, Γιάννης Χριστοφορίδης
  • Φωτογραφίες: Πάνος Ανδρονόπουλος
  • Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
  • Διδασκαλία σκηνικής πάλης: Θάνος Δερμάτης

Παίζουν οι σπουδαστές της τάξης ’25 της Δραματικής Σχολής:

Ιωσήφ Αλί, Νίκος Αποστολόπουλος, Αθηνά Βαρνάβα, Νίκος Βλασάκης, Μαρίτα Γαγάνη, Αιμιλία Γιαννούκαρη, Βασίλης Δημητριάδης, Γιώργος Εξακοΐδης, Δανάη Καλούτσα, Ιλιάνα Καραπασιά, Αγνή Καρβουντζή, Ντέμη Κλεφτάκη, Ευαγγελία Κυργιώτη, Κωνσταντίνα Οικονόμου, Νεφέλη Παντερμαλή, Παναγιώτης Παυλίδης, Σοφιανός Πεσιρίδης, Μαργαρίτα Στραβουδάκη, Εύα Τζανακάκη, Γιάννης Χριστοφορίδης

Κρατήσεις θέσεων

Στείλτε SMS της μορφής: <<ονοματεπώνυμο [κενό] αριθμός ατόμων>> , στο 6940644806 ή στο 6981814655.

ή σκανάρετε εδώ:

sms

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu