Βραδιά τραγουδιού με πιάνο

Ανοιξιάτικη Νύχτα
Βραδιά τραγουδιού με πιάνο

Η Άντα Αθανασοπούλου (σοπράνο) και η Μαρία Ευστρατιάδη (πιάνο) παρουσιάζουν στο Ωδείο Αθηνών μια βραδιά τραγουδιού με έργα Schumann, Brahms, Duparc και Debussy.

 

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022,
20:00, Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής»

Γενική Είσοδος: 15€
Μειωμένο: 8€

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Robert Schumann (1810-1856)
Κύκλος τραγουδιών, έργο 39, σε ποίηση του Joseph von Eichendorff
In der Fremde
Ιntermezzo

Waldgespräch

Die Stille

Mondnacht

Schöne Fremde

Auf einer Burg

In der Fremde

Wehmut
Zwielicht
Im Walde
Frühlingsnacht

Johannes Brahms (1833-1897)

Από τα Lieder und Gesange, έργο 58

Ι. Blinde Kuh, πάνω σε ένα ιταλικό ποίημα

  1. Agnes, σε ποίηση Eduard Mörike

Henri Duparc (1848-1933)

Chanson triste, σε ποίηση Jean Lahor

Claude Debussy (1862-1918)
Τέσσερις από τις Ariettes oubliées σε ποίηση Paul Verlaine

Ι.

ΙΙ.

ΙΙΙ.

Paysages belges

 

Άντα Αθανασοπούλου, σοπράνο 

Μαρία Ευστρατιάδη, πιάνο 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

H σοπράνο  Άντα Αθανασοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε το ταξίδι της στον κόσμο της μουσικής τραγουδώντας πλάι στη διεθνούς φήμης Βίκυ Λέανδρος, και σε μεγάλες ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Βραβευμένη διπλωματούχος μονωδίας του Ωδείου Αθηνών (τάξη Ιουλίας Τρούσσα) και πτυχιούχος πιάνου (τάξη Μαρίας Ευστρατιάδη), συνεχίζει την καλλιτεχνική της πορεία έχοντας στις αποσκευές της συμμετοχές ως σολίστ σε Διεθνή Φεστιβάλ (Αρχαίας Ήλιδας, Αρχαίας Ολυμπίας, Φιλίππων, Φεστιβάλ Ευμέλεια κ.ά), σε παραγωγές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ηρώδειο, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές της ΕΡΤ και σε δισκογραφικές συμμετοχές. Έχει ερμηνεύσει έργα Σαμάρα, Βοurgault-Ducoudray, Γιώργου Βούκανου σε πρώτη εκτέλεση κ.ά., με μουσικά σύνολα και ορχήστρες όπως αυτή της ΕΡΤ, του Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα Νέων Ζυρίχης Crescendo, Ορχήστρα Νέων του Böblingen, Ορχήστρα Νέων Jazz Big Band του Freiburg, κ.ά. Συμμετείχε στο masterclass της διεθνούς φήμης σοπράνο Sumi Jo, στο Mozarteum Summer Academy και στον κύκλο συναυλιών Schlosskonzert στο Schloss Höch του Salzburg. Ετοιμάζει το πρώτο προσωπικό της CD που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακόμη, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Τμήματος με αντικείμενο τον Ισπανόφωνο Πολιτισμό.

Η Μαρία Ευστρατιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα.  Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών, από όπου πήρε το δίπλωμά της με Άριστα, πρώτο βραβείο και ειδική διάκριση από την τάξη της Αλίκης Βατικιώτη. Επίσης βραβεύτηκε ως το καλύτερο δίπλωμα τη χρονιάς από τον Ελληνικό Μουσικό Κύκλο.  Συνέχισε τις σπουδές της στην « Hochschule für Musik, Theater und Medien» στο Ανόβερο της Γερμανίας, από όπου αποφοίτησε επίσης με άριστα και διάκριση, από την τάξη του David Wilde. Έχει πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια των F. Gevers, Konstantin και Julia Ganev, Antoni Besses, Martino Tirimo στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία και Ουγγαρία. Έχει ηχογραφήσει για την ελληνική, γερμανική και ουγγρική ραδιοφωνία. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ελληνική Ορχήστρα Νέων, την Ορχήστρα Ακαντέμικα Αθηνών, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και το κουαρτέτο εγχόρδων «Αέναον».

Η δισκογραφία της περιλαμβάνει έργα J. S. Bach, W. A. Mozart, J. Brahms και Γ. Ιωαννίδη. Οι ηχογραφήσεις της με τις σονάτες για πιάνο και δύο κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα (Κ271, Κ453) με την Ορχήστρα Δωματίου της Μουσικής Εταιρίας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιωαννίδη, βραβεύτηκε το 2010 από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Διδάσκει σε σεμινάρια για σπουδαστές και νέους καλλιτέχνες, έχει χρηματίσει μέλος επιτροπής σε ελληνικούς, παγκύπριους και διεθνείς διαγωνισμούς (Διαγωνισμός Φίλωνας, Διεθνής Διαγωνισμός Bösendorfer στη Σόφια). Είναι έφορος της Σχολής Πιάνου στο Ωδείο Αθηνών και Επικεφαλής Τμήματος του Κολλεγίου Μουσικής του Ωδείου Αθηνών.

 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu