Γνωρίστε την Ξιφασκία & Χορό για παιδιά

Το Σάββατο 28 Μαϊου 2016,  6:00-8:00 μ.μ., στην  Αίθουσα της Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών, ο προπονητής  του  Παναθηναϊκού  και  Διεθνής  Διαιτητής  Ξιφασκίας  Χρήστος Σαϊνης, σε συνεργασία με την καθηγήτρια χορού της Σχολής  Xορού και πρωταθλήτρια Ελλάδος Δ. Γεωργιάδου, παρουσιάζουν το μάθημα για αγόρια 6-13 ετών που προέκυψε από τη φετινή τους συνεργασία.

Ο κλασσικός  χορός  αναπτύχθηκε βασισμένος στους αυλικούς και λαϊκούς  χορούς  αλλά πρωτίστως  στην  Ξιφασκία, άθλημα ευγενές  αλλά και  ανταγωνιστικό, που ταιριάζει  πολύ κυρίως στην στην ιδιοσυγκρασία των αγοριών και όχι μόνο. Γυμνάζει τα αντανακλαστικά, διδάσκει την πειθαρχία, τονώνει την αυτοπεποίθηση και προάγει την υπευθυνότητα . Έχει δηλαδή κοινούς στόχους με το μάθημα χορού .

Με μουσική κρουστών και όχι μόνο, αρχίζουμε χορευτικό ζέσταμα περνώντας σιγά- σιγά στην εκμάθηση του βασικού κλασσικού λεξιλογίου, δίνοντας έμφαση στον συντονισμό  των μελών του σώματος καθώς και των ματιών / χεριών και οδηγούμαστε μέσω της εκτέλεσης βημάτων και τεχνικών ξιφασκίας σε ένα σημαντικό  αποτέλεσμα  τόσο εκπαιδευτικό, όσο θεαματικό και διασκεδαστικό για τα παιδιά και για όποιον τα  παρακολουθεί.

Έχοντας την πεποίθηση ότι η σωστή  και  στοχευμένη  σωματική άσκηση  αποτελεί  αξιοσημείωτο οπλισμό για όλα τα παιδιά, καλούμε όλα τα αγόρια 6 έως 13 ετών  να πάρουν μια πρώτη γεύση του καινούριου, διασκεδαστικού και καινοτόμου για την Ελλάδα τρόπου εκγύμνασης, σε ένα ανοιχτό μάθημα για όλους με ελεύθερη είσοδο.

Share to:

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu