Διημερίδα “Χώροι πολιτισμού στον αστικό ιστό” | 17 & 18/2

“Χώροι πολιτισμού στον αστικό ιστό”

Διημερίδα για τα εγκαίνια λειτουργίας του Κέντρου Τεχνών του Ωδείου Αθηνών

Το Ωδείο Αθηνών, με τη συνεργασία και την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Schwarz, διοργανώνουν Διημερίδα με θέμα «Χώροι πολιτισμού στον αστικό ιστό», την Παρασκευή 17 (18.00 – 19.30) και το
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 (11.00 – 15.30), στην Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.

Η Διημερίδα θα ανοίξει με τοποθετήσεις επωνύμων αρχιτεκτόνων και βασικών συντελεστών του έργου της αποπεράτωσης και εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ωδείου Αθηνών, εξετάζοντας το κτίριο και τη θέση του στη σύγχρονη Αθήνα υπό το πρίσμα του οράματος του δημιουργού του, Ιωάννη Δεσποτόπουλου.

Τη δεύτερη ημέρα οι εργασίες θα ξεκινήσουν με τη θεματική «Κτίρια πολιτισμού και πόλη: παραδείγματα από τον Ευρωπαϊκό χώρο», όπου μεταξύ των ομιλητών θα είναι η Dr. Sibylle Hoiman, τέως Διευθύντρια του Αρχείου Αρχιτεκτονικής της Ακαδημίας Τεχνών του Βερολίνου και ο Prof. Dr. Matthias Noell, Καθηγητής Ιστορίας και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής, Universität der Künste (UdK) Berlin.

Η Διημερίδα θα κλείσει με μία συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τίτλο «Κτίρια και φορείς πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας: δίκτυα, συνέργειες, προοπτικές», με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, και τη συμμετοχή εκπροσώπων οργανισμών και φορέων πολιτισμού του κέντρου της Αθήνας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: https://kentrotexnon.athensconservatoire.gr/conference/

Η είσοδος στη Διημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό με σειρά προτεραιότητας και θα μεταδοθεί ζωντανά στo κανάλι YouTube του Ωδείου Αθηνών εδώ.

 

οα

 


Το έργο αποπεράτωσης και εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ωδείου Αθηνών, υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) Αττικής.


 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu