Η Δραματική Σχολή στη 10η Διεθνή Θεατρική Ολυμπιάδα στην Ουγγαρία

Η 10η Διεθνής Θεατρική Ολυμπιάδα είναι γεγονός και η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών δίνει το ‘παρών’ για πρώτη φορά, τον Ιούνιο, σε ένα από τα μεγαλύτερα Θεατρικά Φεστιβάλ στον κόσμο, συναντώντας θεατρικές ομάδες από όλο τον κόσμο στην Ουγγαρία.

Με όραμα τη δημιουργία πολιτιστικών γεφυρών, ο Έλληνας σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος ίδρυσε το 1993 τη Διεθνή Επιτροπή της Θεατρικής Ολυμπιάδας της οποίας ορίστηκε πρόεδρος. Στη δημιουργία του θεσμού συνέβαλαν ευρέως γνωστοί σκηνοθέτες και συγγραφείς από την Ελλάδα, τη Ρωσία (Yuri Lyubimov), την Ιαπωνία (Tadashi Suzuki), τις ΗΠΑ (Robert Wilson), τη Γερμανία (Heiner Müller), την Ισπανία (Nuria Espert ), τη Βραζιλία (Antunes Filho) και το Ηνωμένο Βασίλειο (Tony Harrison).

Η 10η Θεατρική Ολυμπιάδα, από την 1η Απριλίου έως την 1η Ιουλίου 2023, βρίσκει στέγη στην Ουγγαρία, όπου την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Attila Vidnyánszky, Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Ουγγαρίας.

Με το σύνθημα «Ω Άνθρωπε, αγωνίσου, προσπάθησε, έχε πίστη και εμπιστοσύνη!» παρμένο από την ‘Τραγωδία του Ανθρώπου’ του εθνικού ποιητή της Ουγγαρίας Ίμρε Μαντάχ (Imre Madách), η χώρα θα υποδεχθεί 7.500 καλλιτέχνες.

Στις 15 συνολικά σκηνές του έργου οι πρωτόπλαστοι Αδάμ και Εύα εμφανίζονται σε διαφορετικούς χώρους και στιγμές της ιστορίας. Η καλλιτεχνική διεύθυνση της Ολυμπιάδας είχε την πρωτότυπη ιδέα να καλέσει δραματικές σχολές απ’ όλο τον κόσμο να ανεβάσουν μια διαφορετική σκηνή από το έργο η καθεμία (πληροφορίες εδώ).

Από την Ελλάδα, η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών είχε τη μεγάλη τιμή να προσκληθεί να παρουσιάσει τη σκηνή που διαδραματίζεται στην Αθήνα της κλασικής αρχαιότητας.

Στις 10 και 11 Ιουνίου 2023, όλες οι θεατρικές ομάδες θα παρουσιάσουν σκηνές από το έργο αυτό. Οι τριτοετείς σπουδαστές και σπουδάστριες της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών θα παρουσιάσουν την Πέμπτη σκηνή- Αθήνα.

Στοιχεια της παραστασης
  • Έργο: ‘Η Τραγωδία του Ανθρώπου’ – Σκηνή Πέμπτη: ‘Αθήνα
  • Συγγραφέας: Imre Madách
  • Μετάφραση: Ηλίας Κουνέλας
  • Σκηνοθεσία: Αλεξάνδρα Καζάζου
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Κλάδης

Συμμετέχουν οι τριτοετείς σπουδαστές και σπουδάστριες της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών:  Καλλιόπη Ανταμπούφη Δούμου, Άρτεμις Βαλτζάκη, Δανάη Γεωργούλα, Αγγελική Δεληθανάση Νικολοπούλου, Βασίλης Ζαφειρόπουλος, Μαργαρίτα Κλάγκου, Κονδυλία Κωνσταντελάκη, Θωμάς Μακρυγιάννης, Χρήστος Μαρκόπουλος, Νάντια Μπαϊμπά, Άγγελος Παππάς, Σόλωνας Πετρακόπουλος, Πέτρος Πίγκας Μπαλανίκας, Αλεξάνδρα Ρουβέλα, Πέννυ Σακελλαριάδη, Γιάννης Σιάμπαλιας, Αλίνα Τσιαμπούλα, Γιώτα Χνάρη

Στις 23 Ιουνίου το ίδιο έργο θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο από όλες τις ομάδες σε σκηνοθεσία του Attila Vidnyánszky  στο  Eiffel Műhelyház  (Eiffel Art Studios).

———————————–

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: https://szinhaz.org/en/

 

ee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu