Ειρήνη Καράγιαννη & Δημήτρης Τηλιακός στο Ωδείο Αθηνών

Από το νέο διδακτικό έτος 2023-24, δύο εξαίρετοι λυρικοί καλλιτέχνες, η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη και ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός, εντάσσονται στο δυναμικό του Ωδείου Αθηνών ως καθηγητές Μονωδίας. Παράλληλα, αναλαμβάνουν την Τάξη της Μελοδραματικής στην οποία συμμετέχουν οι σπουδαστές Ανωτέρας της Σχολής Μονωδίας του Ωδείου Αθηνών αλλά και όσοι/ες σπουδαστές/στριες ενδιαφέρονται να εγγραφούν αποκλειστικά στην τάξη Μελοδραματικής του Ωδείου Αθηνών.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν από τους δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες σε διαφορετικό ρεπερτόριο.
Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Τηλιακός θα καθοδηγήσει το σκηνικό ανέβασμα του Winterreise (Χειμωνιάτικο Ταξίδι) του Franz Schubert, με άξονα τη γερμανική γλώσσα αλλά και τη διασύνδεση της εσωτερικότητας του ρομαντικού lied με την σκηνική πράξη και η Ειρήνη Καράγιαννη θα εστιάσει στο Ιταλικό και Γαλλικό ρεπερτόριο εμβαθύνοντας στη δραματουργία μέσω της υποκριτικής.
Αυτή η διπλή διδασκαλία, που στοχεύει μέσω της ευρύτητας στην πληρέστερη προσέγγιση του αντικειμένου, είναι πρόκληση για κάθε λυρικό τραγουδιστή και λυρική τραγουδίστρια και θα αποτελέσει ένα σημαντικό εφόδιο για τη μελλοντική τους καριέρα.

Τη διδασκαλία και μουσική προετοιμασία στην τάξη της Μελοδραματικής αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βεζύρογλου, πολύπειρος μουσικός με εξειδίκευση στο ρεπερτόριο και στη θεατρική πρακτική, ο οποίος είναι και ο μόνιμος συνοδός πιάνου σε όλες τις τάξεις μονωδίας του Ωδείου Αθηνών

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023.
Για τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές/στριες που δεν είναι εγγεγραμμένοι/ες σε τάξη Μονωδίας του Ωδείου Αθηνών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εγγραφής.


Πληροφορίες από 21 Αυγούστου:
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ-ΜΗΤΡΩΟ:  210 7240 673 |  10:00 – 16:00 | info@athensconservatoire.gr


 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu