Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής

Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών συνεχίζει για τρίτη χρονιά την λειτουργία Εργαστηρίου Θεατρικής Αγωγής για παιδιά και εφήβους. Εκτός από τις σταθερές ομάδες που δουλεύουν όλο το χειμώνα, το εργαστήρι κάθε χρόνο κλείνει με ένα εντατικό πρόγραμμα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μια εβδομάδα για κάθε ηλικιακή ομάδα ξεχωριστά, με σκοπό να περάσουμε δημιουργικά το μεσοδιάστημα ανάμεσα στο κλείσιμο των σχολείων και τα μπάνια, με τα παιδιά του δημοτικού και να δώσουμε μια δημιουργική ανάσα στους εφήβους, μετά την πίεση των εξετάσεων του σχολείου.

Πέντε συνεχόμενες ημέρες με εκπαιδευτικό δράμα, εικαστικές εφαρμογές σχεδιασμένες ειδικά για το εργαστήρι μας, παιχνίδια και πικ-νικ στον κήπο!

Φέτος, θεματική ομπρέλα για την ομάδα του δημοτικού είναι η έννοια της περιπέτειας ενώ για τους εφήβους η έννοια της αποτυχίας.

Ακολουθώντας όπως πάντα με τρόπο βιωματικό, τα χνάρια λογοτεχνικών ηρώων, ιστορικών γεγονότων αλλά και ντοκουμέντα του σήμερα, θα δημιουργήσουμε με τους μικρούς έναν χάρτη – οδηγό περιπέτειας  για να καταπολεμούμε την βαρεμάρα και θα διοργανώσουμε με τους μεγάλους  μια γιορτή για τις αποτυχίες,  που αν τις αντιμετωπίσουμε ως πηγή γνώσης μπορούν να μας οδηγήσουν στην πολυπόθητη επιτυχία..

Σταθερή συνεργάτης της σχολής, η Μαρία-Όλγα Αθηναίου, ηθοποιός ειδικευμένη στη θεατρική αγωγή, σχεδιάζει και διδάσκει στο εργαστήρι. Τις εικαστικές εφαρμογές σχεδιάζει η εικαστική παιδαγωγός Λιλιάνα Αρεταίου.

Ομάδα Δημοτικού

Δευτέρα 19 Ιουνίου – Παρασκευή 23 Ιουνίου. Ώρες : 9:00 – 15:00

Με ποια υλικά φτιάχνεται η περιπέτεια;

Μπορεί ένα καλοκαίρι που ξεκινά με γκρίνια και βαρεμάρα τελικά να μας μείνει αξέχαστο;

Είναι δυνατό μια αποτυχία του παρελθόντος να γίνει επιτυχία στο παρόν;

Πόσο πολύτιμο είναι το προσωπικό στοιχείο που φέρνει το κάθε άτομο στην ομάδα;

Υπάρχει θησαυρός αρκεί να το πιστέψουμε και εδώ κερδίζουν τα παιδιά!

Πάντα εκείνα θα βρίσκουν το θησαυρό! Ευτυχώς!

(Με αφορμή το μυθιστόρημα ‘‘Ο θησαυρός της Βαγίας” της Ζώρζ Σαρή)

Το ημερήσιο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δουλειά μέσα στην αίθουσα το πρωί και το μεσημέρι θα βγαίνουμε έξω για πικ-νικ και παιχνίδια στον κήπο. Το εργαστήρι θα έχει μέγιστο αριθμό συμμετοχής τα 15 και ελάχιστο τα 8 παιδιά.

Το κόστος είναι 120 ευρώ στα οποία συμπεριλαμβάνεται το πικ-νικ καθώς και υλικά που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Ομάδα Εφήβων

Δευτέρα 10 Ιουλίου – Παρασκευή 14 Ιουλίου. Ώρες : 14:00 – 17:00

Ποιητές και επιστήμονες, μύθοι και ιστορικά γεγονότα, φιλόσοφοι και παροιμίες λαών, μιλούν και λένε ότι η αποτυχία είναι ο μόνος δρόμος για την πολυπόθητη επιτυχία.

Γιατί όμως τη φοβόμαστε τόσο;

Ποιο φράγμα δεν μπορούν να σπάσουν ο Ελύτης, ο Αινστάιν, ο Αισχύλος, ο Μπέκετ, ο Οβίδιος, μια κινέζικη παροιμία, μια σοφή κουβέντα κάποιας γιαγιάς από την Κρήτη…

Τι είναι αυτό που μας κάνει να κρύβουμε τις αποτυχίες μας και να θέλουμε να ξεχαστούν όσο πιο γρήγορα γίνεται;

Κανείς δεν οργανώνει την αποτυχία του. Η αποτυχία είναι απλά κάτι που μπορεί να προκύψει μετά την προσπάθεια.

Ίσως κάτω από το πρώτο στρώμα της απογοήτευσης και της ντροπής να υπάρχει μια εμπειρία βαθιάς γνώσης, ένας οδηγός για το επόμενο βήμα.

Η ιστορία αποδεικνύει ότι πίσω από την πρόοδο και τη γνώση συχνά κρύβονται άνθρωποι που τόλμησαν αποδεσμευμένοι από το φόβο της αποτυχίας.

Πως αλλιώς να κυνηγήσει κανείς τα όνειρά του; Πως αλλιώς θα κάνουμε νέες ανακαλύψεις; Πως αλλιώς να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος;

(Με αφορμή τη δράση day for failure που ξεκίνησε από τη Φινλανδία το 2010, ιστορικά γεγονότα, πρόσωπα από την επιστήμη, τον αθλητισμό και τις τέχνες, λογοτεχνικούς ήρωες, ιστορίες καθημερινών ανθρώπων του σήμερα).

Το κόστος είναι 120 ευρώ στα οποία συμπεριλαμβάνεται ένα πικ-νικ την τελευταία ημέρα καθώς και υλικά που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Το εργαστήρι θα έχει μέγιστο αριθμό συμμετοχής τα 15 παιδιά και ελάχιστο τα 8 παιδιά.

Γενικές πληροφορίες : 210-7223464 Κατερίνα Τσεσμετζή
Εγγραφές: Γραμματεία Ωδείου Αθηνών, Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 – 19:00

Σχεδιασμός εργαστηρίου/Διδασκαλία : Μαρία Όλγα Αθηναίου

Share to:

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu