Η ανανεωμένη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών.

Το νέο ακαδημαϊκό έτος 2019-2010 θα λειτουργήσει ανανεωμένη η υπεραιωνόβια και ιστορική Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών. Στόχος είναι η ορθή μελέτη της Βυζαντινής – Εκκλησιαστικής Μουσικής όπως από την ίδρυση της Σχολής έχει προδιαγραφεί.  Το βασικό κορμό των μαθημάτων αναλαμβάνει ο Πρωτοψάλτης, Ερευνητής και Δάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής κ. Κωνσταντίνος Πολίτης.

Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία.

Ο Κωνσταντίνος Πολίτης, γιος του Δημήτρη και της (†)Αθηνάς Σγολόμβη γεννήθηκε στο Αίγιο της Αχαΐας το 1974, σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Διοίκησης σε πολυεθνικές εταιρείες. Κατάγεται από το ορεινό χωριό Άγιος Βλάσιος
Αιτωλοακαρνανίας, από οικογένεια μουσικών, την παράδοση της οποίας ακολούθησε από πολύ νωρίς με πολυετείς σπουδές τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στη βυζαντινή μουσική και συνεχίζει ως Πρωτοψάλτης, Ερευνητής και Δάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής. Από το 2002 έχει συνεργαστεί ως Καθηγητής Μουσικής με το Εθνικό Ωδείο, το Ωδείο «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» και το Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.  Από τη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.) πρωτοστατεί την τελευταία τριετία, τόσο στην εθνική προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης της Ψαλτικής Τέχνης ως Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας από την UNESCO, όσο και στην εμβάθυνση της σπουδής της, αφ’ ενός με την εκπόνηση των πρώτων, πιστοποιημένων από το ΕΚΔΔΑ, Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης, αφ’ ετέρου με τη δημιουργία ενός καινοτόμου και μοναδικού, διεθνώς, Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (Bachelor) Ψαλτικής Τέχνης – Βυζαντινής Μουσικής από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.  Ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα, από το 1993, παραμένοντας ενεργός πολίτης, με ιδιαίτερη πολιτική και κοινωνική παρουσία, εστιασμένη κυρίως σε θέματα παιδείας και πολιτισμού. Η καλλιτεχνική του δράση εκτείνεται εντός και εκτός Ελλάδος με συναυλίες, εκδόσεις και μουσικές παραγωγές για την εθνική μας μουσική παράδοση και ιδιαίτερα τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική. Το 2006 ίδρυσε την Αστική Μή Κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΥΤΕΡΠΗ  που δραστηριοποιείται στον τομέα της μελέτης, διαφύλαξης και προβολής της Ελληνικής Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Έχει βραβευτεί για την πολιτιστική του δραστηριότητα από διάφορους φορείς με κορυφαία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που του απένειμε την υψηλή τιμητική διάκριση του Σταυροφόρου του Παναγίου Τάφου.  Είναι έγγαμος με τη Φιλόλογο-Πολιτισμολόγο Ελένη Σπυράκη και πατέρας ενός τέκνου, της Αθηνάς.

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu