Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τη Μουσική

To Ωδείο Αθηνών γιορτάζει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με το βίντεο «Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τη Μουσική». Πρόκειται για  μια παραγωγή του ΚΕΤΩΑ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, με την ευγενική στήριξη των Γενικών Αρχείων του Κράτους, βασισμένη σε μια ιδέα της κ. Μαρίας Ευθυμίου, που παρουσιάζει σπάνια έργα που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση και τον νέο ελληνισμό. 

Μετά την πετυχημένη συναυλία που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2020 στο Ωδείο Αθηνών στο πλαίσιο των διαλέξεων της Μαρίας Ευθυμίου Η Επανάσταση του 1821 ένα δύσκολο εγχείρημα μιας περίπλοκης κοινωνίας, που συνδιοργάνωσαν το Ωδείο Αθηνών, τα ΓΑΚ και το ΕΚΠΑ, γεννήθηκε η ιδέα της ευρύτερης διάθεσης της συναυλίας με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

 

Το βίντεο της συναυλίας, που προλογίζει η Μαρία Ευθυμίου, κυκλοφορεί σε ελληνική και σε αγγλική γλώσσα. Οι καλλιτέχνες, οι επιμελητές και οι αφηγητές των κειμένων, καθώς και η κ. Μαρία Ευθυμίου συμμετείχαν στην συγκεκριμένη παραγωγή αφιλοκερδώς τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Βάσια Αλάτη (υψίφωνος) Δημήτρης Γιάκας (πιάνο) Αγγελική Καθαρίου (μεσόφωνος) Φρανς Σεστάνι (βιολί) Πέτρος Στεργιόπουλος (φλάουτο) Θοδωρής Τζοβανάκης (πιάνο) Έλλη Φιλίππου (τσέλο). Επιμέλεια συνοδευτικών κειμένων: Χάρης Ξανθουδάκης, Στέλλα Κουρμπανά, Πέτρος Στεργιόπουλος

Το Ωδείο Αθηνών ευχαριστεί θερμά την κ. Μαρία Ευθυμίου για την στήριξη του εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού έργου του.

 

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu