Σεμινάρια Ερμηνείας Σύγχρονης Μουσικής

Σεμινάρια Ερμηνείας Σύγχρονης Μουσικής
Τεχνικές εκτέλεσης και ερμηνείας στη μουσική δωματίου του 20ου& 21ου αιώνα
Με την αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η Πολιτιστική Εταιρεία Προμηθέας και το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών και με την αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνουν Σεμινάριο Ερμηνείας Σύγχρονης Μουσικής υπό την εποπτεία του καλλιτεχνικού υπευθύνου του Συνόλου, Ανάργυρου Δενιόζου, σε δύο ετήσιους κύκλους, κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2021-2022 και 2022-2023.

Ο πρώτος κύκλος, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, διαρθρώνεται σε δύο μέρη που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2021 (α΄ μέρος) και τον Φεβρουάριο-Μάρτιο 2022 (β΄ μέρος).

Το σεμινάριο περιλαμβάνει συναυλίες, θεωρητικές διαλέξεις και εξειδικευμένα μαθήματα φωνής και οργάνων (φλάουτο, κλαρινέτο, βιολί, βιόλα, τσέλο και πιάνο). Απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες κα τελειόφοιτους μουσικούς (τάξη ανωτέρα ή δίπλωμα). Προβλέπεται η δυνατότητα να συμμετέχουν επίσης σύνολα, και είναι επίσης δυνατή η παρακολούθηση από νέους συνθέτες. Το κάθε μέρος του σεμιναρίου ολοκληρώνεται με συναυλία των συμμετεχόντων και του Συνόλου.

Το σεμινάριο χωρίζεται σε δύο προγράμματα που εξελίσσονται παράλληλα, το θεωρητικό και το πρακτικό.

Στο θεωρητικό πρόγραμμα, που είναι κοινό για όλους τους σπουδαστές, περιλαμβάνονται μαθήματα που αφορούν στις ιδιαιτερότητες της Νέας Μουσικής.

Ενδεικτικά περιλαμβάνονται:

-Νέες Σημειογραφίες
-Ρυθμολογία
-Μικροδιαστήματα/Intonation
-Extended Techniques
-Ιστορία Μουσικής (διαπολιτισμική) σε συνάρτηση με το εκάστοτε πρόγραμμα/θεματική
-Ανάλυση των έργων
-Νέα τεχνολογικά μέσα

Στο πρακτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται ασκήσεις στις σύχρονες τεχνικές οργάνων και εκπαίδευση στην ρυθμολογία, το κούρδισμα, τον συντονισμό, τον σύγχρονο αυτοσχεδιασμό και τις αλεατορικές μορφές, καθώς και προετοιμασία των έργων σε μορφή ανοικτής πρόβας.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων είναι ένα ευέλικτο σύνολο μουσικής δωματίου ειδικευμένο στις μουσικές πρωτοπορίες του 20ού και 21ου αιώνα, στο οποίο συμμετέχουν σολίστ και κορυφαίοι ελληνικών ορχηστρών. Στο σεμινάριο θα διδάξουνοι σολίστ/μέλη του Συνόλου:

-Μαρίνα Κολοβού: τσέλο
-Ηλίας Σδούκος: βιόλα
-Ηρώ Σειρά: βιολί
-Ζαχαρίας Ταρπάγκος: φλάουτο
-Σπύρος Τζέκος: κλαρινέτο
-Κωνσταντίνος Δεστούνης: πιάνο

Θεωρητικά θα διδάξει ο συνθέτης και μουσικολόγος Ανάργυρος Δενιόζος.

Το τμήμα της φωνητικής ερμηνείας θα διδάξει η Eπίκουρη Kαθηγήτρια του TMET του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, artist in residence του Ωδείου Αθηνών και μόνιμη συνεργάτης του Συνόλου, μεσόφωνος Αγγελική Καθαρίου.

Α’ ΚΥΚΛΟΣ – α’μέρος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Τα μαθήματα για όλα τα όργανα θα αναπτυχθούν σε πέντε συνεχόμενες Δευτέρες:  15, 22 & 29 Νοεμβρίου / 6 & 13 Δεκεμβρίου σε αίθουσες διδασκαλίας του ΩΑ και συγκεκριμένα από τις 11.00  έως τις 14.00.

Το σεμινάριο της κ. Καθαρίου θα διεξαχθεί σε τρεις συναντήσεις: 19 Νοεμβρίου / 13 & 17 Δεκεμβρίου και ώρες 12.00 – 15.00 & 17.00 – 20.00.

Τα τρία θεωρητικά μαθήματα με τον κ. Δενιόζο θα διεξαχθούν στις 27 Νοεμβρίου καθώς και 4 & 11 Δεκεμβρίου και ώρες 16.00 – 18.00 & 19.00 – 21.00.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην on line αίτηση μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για την εγγραφή σας: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
  • Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι συγκεκριμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας  εφόσον οι αιτήσειςυπερβαίνουν τις 8 για κάθε εργαστήριο.
  • Για να πραγματοποιηθεί κάθε ένα εργαστήριο θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 3 συμμετοχές.
  • Η παρακολούθηση των μαθημάτων του σεμιναρίου είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες.
  • Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, εφόσον οι συμμετέχοντες δεν ξεπεράσουν τις 2 απουσίες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τα συνολικά δίδακτρα του σεμιναρίου για το α΄ μέρος του Α΄ κύκλου είναι €100 και καταβάλλονται εφάπαξ. Για τους σπουδαστές που είναι εγγεγραμμένοι στο Ωδείο Αθηνών τα δίδακτρα είναι €70.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ

Τα δίδακτρα κατατίθενται στον εξής τραπεζικό λογαριασμό:

ΕUROBANK Λογ. 0026.0238.22.020 0947 813

ΙΒΑΝ GR 63 0260 2380 0002 2020 0947 813

SWIFT Code: ERBKGRAAXXX  

Δικαιούχος: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΜΚΕ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ: Συμμετοχή στα Σεμινάρια Ερμηνείας Σύγχρονης Μουσικής + Όργανο + Ονομα συμμετέχοντος (αν είναι άλλος από αυτόν που πληρώνει).

Τα τραπεζικά έξοδα του εμβάσματος από άλλη τράπεζα επιβαρύνουν εξολοκλήρου τον εντολέα [DEBT/OUR].

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλ.: 6947436690 και τις ώρες ( 11.00 – 19.00) – email: ionianfest@gmail.com


Για το β’ μέρος του Α’ Κύκλου οι ακριβείς ημερομηνίες και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχών θα ανακοινωθούν σύντομα.


 

 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu