Aνώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών

Η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών συμπληρώνει τη -μοναδική για τον τόπο μας – συνύπαρξη κάτω από την ίδια στέγη όλων των Παραστατικών Τεχνών, στα πρότυπα των αντίστοιχων ιδρυμάτων διεθνώς.
Η Σχολή απευθύνεται σε εκείνους τους αποφοίτους Λυκείου που φιλοδοξούν να ακολουθήσουν το χορό επαγγελματικά σε Ανώτερο επίπεδο, και παρέχει Δίπλωμα Επαγγελματία Καθηγητή Χορού, αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος.
Εδώ, στο κέντρο της Αθήνας και του πολιτισμού, στο εμβληματικό κτίριο του Ιωάννη Δεσποτόπουλου, που δονείται από την δημιουργική ενέργεια εκατοντάδων σπουδαστών και διακεκριμένων καθηγητών της Μουσικής, Δραματικής και Χορευτικής Τέχνης, εδώ όπου φιλοξενούνται ποικίλες πολιτιστικές δράσεις, οι σπουδαστές της Ανώτερης  Επαγγελματικής  Σχολής  Χορού συμμετέχουν σε μια μοναδική διαδρομή μάθησης στη χώρα μας.

 Η  ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ  ΜΑΣ  ΓΛΩΣΣΑ
Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ωδείου Αθηνών ATTITUDE: Η   «στάση» περιέχει  την «τάση» και την προϋποθέτει. Φανερώνει το αποτέλεσμα μιας …
Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ωδείου Αθηνών ACTION: …δράσης, που καταλήγει σε μια «αναπνοή του χρόνου», σε μία στιγμιαία ενατένιση των  μελλοντικών μας στόχων. Είναι το κατόρθωμα μιας…
Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ωδείου Αθηνών BALANCE: …ισορροπίας αναγκαίας για την έμπνευση και την επινόηση. Ζούμε όπως χορεύουμε και χορεύουμε όπως ζούμε.
Σχολη ΧορουCOMBINATION: O συνδυασμός  τεχνικών και τρόπων που προκύπτει από το μαθησιακό μας ταξίδι, είναι ο πλούτος της  εξερεύνησής  μας  και όχι μια «επίδειξη ευφυΐας » ή υποταγή σε μια γλώσσα υποτελή στην μόδα ,σε μία ευκαιριακή απήχηση της δουλειάς μας.
Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ωδείου Αθηνών MOTIF: Τα δομικά στοιχεία, είναι οι ψηφίδες που φτιάχνουν τον μαθητή-δάσκαλο. Αυτόν που θα καταστεί  δάσκαλος- μαθητής. Αυτός, που από διαφορετικές ηλικίες και φάσεις, θα αναζητά τη στέρεα σχέση με την καλλιτεχνική συγκίνηση.
Σ’ αυτήν την περιπέτεια…
Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ωδείου Αθηνών CONTROL: …ο έλεγχος, είναι ένα παιχνίδι   που μαθαίνουμε να κερδίζουμε και να χάνουμε εκούσια, καθώς ο σπουδαστής  προσπαθεί ενώνοντας τις τελίτσες της προσωπικής του ιστορίας να συναντήσει…
Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ωδείου Αθηνών TEMPO: …την ταχύτητα των συμμαθητών. Της  σχολής. Της  ομάδας. Γνωρίζοντας ότι ο τρόπος που μας δόθηκε να μαθαίνουμε και να προχωράμε είναι η γνώση που έρχεται από τα λάθη μας, αρκεί να τα κοιτάμε με καθαρό μυαλό και καρδιά και να…
Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ωδείου Αθηνών RELEVER: …ξανασηκωνόμαστε για να συνεχίσουμε.
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών αντιμετωπίζουμε τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.
Σεβόμαστε το ιδιαίτερό του πρόσωπο, τη μοναδική του ιστορία. Μαζί του αποκρυπτογραφούμε τα εμπόδια που τον αναστέλλουν και εφευρίσκουμε το δικό του ξεχωριστό δρόμο για τη μάθηση, αποκαλύπτοντας και “ξεκλειδώνοντας” τη δημιουργικότητά του.

  • Με τους καθηγητές μας που αποτελούν μια έμπειρη συνεκτική ομάδα που παρακολουθεί, προβληματίζεται, συζητά και επινοεί νέους τρόπους μάθησης που αρμόζουν σε κάθε σπουδαστή ξεχωριστά
  • Με ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών τόσο σε περιεχόμενο όσο και δομή, πρόγραμμα που συνεχώς εξελίσσεται παρακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση και τον χορό
  • Με τη συνεχή επαφή και συνεργασία με αντίστοιχα ιδρύματα του εξωτερικού, συστατικό στοιχείο της εξωστρέφειας που μας χαρακτηρίζει.
  • Με τις συνέργειες που καλλιεργούμε με τη Μουσική και το Θέατρο, τέχνες με τις οποίες “συγκατοικούμε” στο Ωδείο Αθηνών, γεγονός που μας προσφέρει μοναδικό πλεονέκτημα στη χώρα μας.

Παράλληλα, η λειτουργία εντός της Σχολής του Συνόλου Χορού “CORPORIS MIRACULA” δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές μας να μετέχουν σε πραγματικές συνθήκες στο επάγγελμα του χορευτή/ performer.

Τέλος, η συνύπαρξη με το φυτώριο της Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών, εισάγει τους σπουδαστές στην πράξη της διδασκαλίας νέων εκκολαπτόμενων χορευτών, μια πολύτιμη εμπειρία για όλους τους επαγγελματίες χορευτές.

Συμπληρωματικές δραστηριότητες

Σεμινάρια Χορού

Στη Σχολή διοργανώνονται σεμιναριακοί κύκλοι με σημαντικούς καθηγητές, με χορογράφους, χορευτές, σκηνοθέτες, μουσικούς και άλλους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που αφορούν τόσο στους σπουδαστές μας όσο και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο. Επίσης, κάθε χρόνο γίνονται παραστάσεις από τους σπουδαστές μας, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες σχολές του Ωδείου Αθηνών αλλά και με εξωτερικούς συνεργάτες – καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής και των εικαστικών.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

  • Γραμματεία Σχολής Χορού: 210 7299294, καθημερινά 10:00-14:00.

Εναλλακτικά:

  • Δημήτρης Ναλμπάντης, Τηλ: 697 29 38 352
  • Λίλα Ζαφειροπούλου, Τηλ: 693 68 69 091
  • Email: lzafiropoulou@athensconservatoire.gr

 

Share to:

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu