Θάνος Μαργέτης, Ρεσιτάλ πιάνου «Εκλεκτές συγγένειες»| 26.4.23

Θάνος Μαργέτης, Ρεσιτάλ πιάνου «Εκλεκτές συγγένειες»| 26.4.23

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023

Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής

Ώρα 20:00

 

Ο καταξιωμένος πιανίστας Θάνος Μαργέτης παρουσιάζει στο Ωδείο Αθηνών ένα ρεσιτάλ πιάνου με έργα Φίλιππου Τσαλαχούρη, Robert Schumann και Frédéric Chopin. 

Γενική είσοδος 12€

Μειωμένο εισιτήριο 6€

Προπώληση εισιτηρίων 

Ο Θάνος Μαργέτης είναι πιανίστας και συνθέτης και γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών (δίπλωμα πιάνου και σύνθεσης) και της Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου (δίπλωμα Master στη σύνθεση), όπου σπούδασε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών). 

Έργα του έχουν παρουσιαστεί στη Μοντέρνα Πινακοθήκη του Μονάχου, στο 7ο Φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής της A*Devantgarde, στο πανεπιστήμιο του Cincinnati, στη ραδιοφωνία της Κολωνίας, στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στο εργαστήριο σύγχρονης μουσικής του Μεγάρου Αθηνών και σε άλλους συναυλιακούς χώρους. Στο Μόναχο συνεργάστηκε με το σύνολο “Octopus”, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίας Γουρζή, ως πιανίστας, αλλά και ως βοηθός μαέστρου. 

Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου ( Athenaeum, Αίθουσα Συναυλιών Ωδείου Αθηνών) κι έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων (Mozart Διπλό Κοντσέρτο). Έχει συνοδεύσει, σε συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και αλλού, γνωστούς λυρικούς τραγουδιστές όπως την πρωταγωνίστρια της Eθνικής Λυρικής Σκηνής Ιουλία Τρούσσα. Από το 2004 έως το 2013 υπήρξε μόνιμος συνεργάτης της Χορωδίας της ΕΡΤ, ενώ από το 2015 και μετά συνεχίζει ως τακτικός εξωτερικός συνεργάτης του ίδιου συνόλου. Είναι τακτικός συνεργάτης, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (από το 2012), της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων (από το 2015) και της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ (από το 2015). Το 2006 εργάστηκε ως συμβασιούχος πιανίστας της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων. Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις και μαγνητοσκοπήσεις της Χορωδίας της ΕΡΤ, της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, καθώς και σε ηχογραφήσεις για το Τρίτο Πρόγραμμα με έργα για φωνητικό σύνολο και μουσικής δωματίου. Έχει συνοδεύσει σεμινάρια λυρικού τραγουδιού ( Α. Κοντογεωργίου, Τ. Χριστογιαννόπουλου ) και σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας ( Μ. Λογιάδη ) Έχει πλαισιώσει θεατρικές παραστάσεις (Φ.Σ. Παρνασσός, Χώρος Τέχνης “ιδιόμελο”, Από Μηχανής Θέατρο), την απονομή θεατρικών βραβείων Αθηνοράματος 2010 στο ΟΜΜΑ, καθώς επίσης προβολές ταινιών (Ίδρυμα Κακογιάννη). 

Συνοδεύει την τάξη μονωδίας της Ιουλίας Τρούσσα, καθώς επίσης την τάξη κλαρινέτου του Άγγελου Πολίτη στο Ωδείο Αθηνών.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Φίλιππος Τσαλαχούρης, Τοπία έργο 66, αρ. 1

Robert Schumann, Φανταστικά κομμάτια, έργο 12

Φίλιππος Τσαλαχούρης, Jani Christou In memoriam, έργο 112

Frédéric Chopin, Polonaise σε Φα δίεση ελάσσονα, έργο 44

Φίλιππος Τσαλαχούρης, Πέντε σύντομα νυχτερινά, έργο 111

 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu