ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Η φοίτηση στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών είναι τετραετής και οι σπουδαστές γίνονται δεκτοί με ετήσιες εισαγωγικές εξετάσεις. Κάθε έτος, μέσα από διαδοχικούς κύκλους, επιλέγονται μέχρι 20 σπουδαστές.

Το πρώτο έτος της φοίτησης θεωρείται προπαρασκευαστικό. Κατά το τέταρτο έτος φοίτησης, οι σπουδαστές αφιερώνονται σχεδόν αποκλειστικά σε δοκιμές για παραστάσεις που προετοιμάζονται υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών σκηνοθετών (καθηγητές της Σχολής και εξωτερικοί συνεργάτες). Όλες οι παραστάσεις παρουσιάζονται στο κοινό.

BLACK BOX / WHITE CUBE
Το πλήρως ανακαινισμένο Black Box/White Cube θέατρο της Σχολής διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας με βιντεοπροβολή, ήχο dolby surround, μικρόφωνα, αναλογικούς, ψηφιακούς και ρομποτικούς προβολείς.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσικού και Δραματικού Συλλόγου «Ωδείον Αθηνών – 1871»  για σπουδαστές που πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια, δέχεται γραπτές αιτήσεις για υποτροφίες ή μειωμένα δίδακτρα.

Οι αιτήσεις και τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά κατατίθενται στον Διευθυντή της Δραματικής Σχολής από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 30 Ιουνίου. Η ειδική επιτροπή που ορίζεται από τον Διευθυντή της Δραματικής Σχολής εξετάζει τις αιτήσεις και αποφασίζει για την χορήγηση όλων των υποτροφιών του επόμενου ακαδημαϊκού έτους.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ
Στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών διδάσκουν οι εξής:

ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΓΩΓΗ ΛΟΓΟΥ Ρηνιώ Κυριαζή, Αθηνά Τρέβλια
ΔΡΑΜΑΤΟΛΟΓΙΑ Κωνσταντίνα Ζηροπούλου
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Αντώνης Βολανάκης
ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ Τζωρτζίνα Κακουδάκη
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Άγγελος Φραντζής
ΚΙΝΗΣΗ Amalia Benett, Camilo Bentancor, Άλκηστις Πολυχρόνη, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Λία Χαμηλοθώρη
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Αντώνης Γαλέος
ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΛΗ/ΞΙΦΑΣΚΙΑ Θάνος Δερμάτης
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Μαρία Αιγινίτου, Θοδωρής Αμπαζής, Βασίλης Ανδρέου, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Ιώ Βουλγαράκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Βίκυ Γεωργιάδου, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Ζαμπουλάκης, Θανάσης Ζερίτης , Ακύλλας Καραζήσης, Ηλίας Κουνέλας, Γιώργος Κουτλής, Γρηγόρης Λιακόπουλος, Μαρία Μενεγάκη, Αργύρης Ξάφης, Σοφία Πάσχου, Μαριλένα Ρασιδάκη, Μαρία Σαββίδου, Ελεάνα Τσίχλη, Σοφία Χιλλ
ΦΩΝΗ Γιώργος Σαμαρτζής
ΦΩΝΗ ΟΜΑΔΙΚΟ Henri Kergomard
ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Χαράλαμπος Γωγιός

Η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων για το έτος 2021-2022 για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις έχει ολοκληρωθεί. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή.


Η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι υποψήφιοι που θα προσέλθουν στις εισαγωγικές εξετάσεις πρέπει να έχουν προετοιμάσει έναν μονόλογο, ένα ποίημα και ένα τραγούδι της επιλογής τους. Εάν επιτύχουν στην πρώτη ακρόαση, θα κληθούν να συμμετάσχουν σε ομαδικές ακροάσεις, εργαστήρια, ατομικές συνεντεύξεις καθώς και γραπτές εξετάσεις πάνω στην Ιστορία του Θεάτρου και τη Λογοτεχνία. Η ενημέρωση των υποψηφίων για την πρόοδο της διαδικασίας και την τελική επιλογή ομάδας εισακτέων, γίνεται μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

 

  ΑΙΤΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

 

Ενημερωτικά, αυτά είναι τα απαραίτητα έγγραφα  που πρέπει να έχετε διαθέσιμα για την υποβολή της συμμετοχής σας.
Προσοχή: ο τίτλος των συνημμένων εγγράφων οφείλει να είναι με λατινικούς χαρακτήρες και με τη μορφή Επώνυμο τελεία Όνομα τελεία είδος εγγράφου, σύμφωνα με τα παραδείγματα που θα βρείτε στη συνέχεια.

Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (τύπου διαβατηρίου). Ο τίτλος του συνημμένου εγγράφου πρέπει να είναι της μορφής eponimo.onoma.dsoa

 • Αίτηση ΥΠΠΟΑ (κατεβάστε εδώ)
  Η αίτηση υπογράφεται από τον ενδιαφερόμενο, υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και αναφέρει τα εξής στοιχεία:
 • ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο όπως αναγράφονται στην αστυνομική ταυτότητα
 • διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)
 • διεύθυνση κατοικίας
 • αριθμό τηλεφώνου
 • είδος του τίτλου σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχει και επισύναψη του τίτλου. Ο τίτλος του συνημμένου εγγράφου πρέπει να είναι της μορφής eponimo.onoma.yppoa
 • Απολυτήριο Λυκείου του Ν. 1566/85 ή απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου ή άλλης ισότιμης Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο. Για τα απολυτήρια που προέρχονται από Σχολές της αλλοδαπής απαιτείται βεβαίωση αντιστοιχίας τους με απολυτήρια Λυκείου της ημεδαπής, η οποία χορηγείται  από τις κατά τόπους Δ/νσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης. Ο τίτλος του συνημμένου εγγράφου πρέπει να είναι της μορφής eponimo.onoma.apolitirio και eponimo.onoma.veveosi (σε περίπτωση απολυτηρίου σχολής της αλλοδαπής)
 • Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο. Στην περίπτωση που δεν προκύπτει το πατρώνυμο από το διαβατήριο, θα πρέπει να αποδεικνύεται με την υποβολή πρόσθετου επίσημου δικαιολογητικού. Σε περίπτωση που το ονοματεπώνυμο υποψήφιου/ιας αναγράφεται με Λατινικούς χαρακτήρες θα πρέπει να συνυποβάλλεται δικαιολογητικό με την απόδοση του ονοματεπώνυμου στα Ελληνικά (π.χ. εκτύπωση ΑΜΚΑ). Ο τίτλος του συνημμένου εγγράφου πρέπει να είναι της μορφής eponimo.onoma.at
 • Αποδεικτικό πληρωμής εξέταστρων (15 ευρώ) στον δικαιούχο με την επωνυμία ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΔΕΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ με αριθμό λογαριασμού ΙΒΑΝ: GR9702601780000810201010110 (Τράπεζα Eurobank). Τα έξοδα συναλλαγής βαρύνουν τον καταθέτη. Ως αιτιολογία συναλλαγής να συμπληρώνεται το όνομα του υποψηφίου. Ο τίτλος του συνημμένου εγγράφου πρέπει να είναι της μορφής eponimo.onoma.fee

 

Το Θερινό Τμήμα Μαθημάτων προσφέρει την ευκαιρία σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον τρόπο δουλειάς, τη φιλοσοφία και τους διακεκριμένους καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών λίγο πριν τις εισαγωγικές εξετάσεις. Οι συμμετέχοντες, υποψήφιοι σπουδαστές, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήρια υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, φωνής, κίνησης, θεωρίας του θεάτρου και να εξοικειωθούν με όλα όσα συνιστούν την εμπειρία της σπουδής στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Θα αποκομίσουν εργαλεία, γνώσεις και ερεθίσματα που τους βοηθούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους σε οποιαδήποτε συνθήκη: τόσο στις εισαγωγικές εξετάσεις στις οποίες σκοπεύουν να συμμετάσχουν, όσο και στην εκπαιδευτική τους πορεία σε όποια σχολή επιλέξουν.

Το Θερινό Τμήμα αποτελείται από δύο κύκλους μαθηματών, πρωινό και βραδινό και πραγματοποιείται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Οι καθηγητές Υποκριτικής διαφέρουν σε κάθε Κύκλο. Η έναρξη υποβολής αιτήσεων ανακοινώνεται εδώ κάθε Ιούνιο. Για την κατοχύρωση θέσης απαιτείται η υποβολή αίτησης με την ταυτόχρονη εξόφληση διδάκτρων για κάθε Κύκλο Μαθημάτων. Τηρείται σειρά προτεραιότητας και γίνονται δεκτοί έως 25 συμμετέχοντες σε κάθε κύκλο.

Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, διοργανώνει σεμινάρια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των παραστατικών τεχνών – τα οποία όμως έχουν προσωρινά ανασταλεί λόγω της πανδημίας.

Οι πληροφορίες για το Θερινό Τμήμα Μαθημάτων και τα Σεμινάρια Θεάτρου, αναρτώνται με χρονολογική σειρά εδώ.

Στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών επιδιώκουμε συνειδητά την καλλιέργεια στενών σχέσεων μεταξύ σπουδαστών και καθηγητών. Οι ισχυροί αυτοί δεσμοί συνεχίζονται και μετά το τέλος των σπουδών, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην επαγγελματική πορεία των αποφοίτων.

Όχημα επικοινωνίας και συνεργασίας είναι η Ομάδα Αποφοίτων που εμπλέκεται δημιουργικά και με διάφορους τρόπους στις δραστηριότητες της Σχολής. Ήδη απο τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής της, η Ω2 έχει πραγματοποιήσει 14 παραγωγές οι οποίες βραβεύτηκαν και γνώρισαν επιτυχίες και επαγγελματικές διακρίσεις, ενώ μέσω αυτής έχουν προκύψει διακεκριμένες ομάδες όπως η 4Frontal και η τ ρ ι ς.

Δείτε εδώ τους απόφοιτους της Σχολής από το 2007 έως σήμερα. Η λίστα είναι οργανωμένη κατά έτος αποφοίτησης με αλφαβητική σειρά επωνύμου. Για στοιχεία αποφοίτων πριν το 2007επικοινωνήστε με τη Γραμματεία της Σχολής.

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γραμματεία Δραματικής Σχολής T: 210 72 23 464 / ώρες: 11:00 – 19:00 | K: 69 84645 409 / ώρες: 11:00 – 18:00 | Ε: pmanolia@athensconservatoire.gr© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu