ΚΣΥΜΕ | Διήμερο Σύγχρονης Μουσικής | 1 & 2 / 12

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, 19:00  |  Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής

και

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, 17:00  |  Κέντρο Τεχνολογίας Κ3

Είσοδος ελεύθερη και τις δύο ημέρες.


Το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο ένα φεστιβάλ με έργα σύγχρονης μουσικής την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Την πρώτη ημέρα θα παρουσιαστούν έργα για φωνή και πιάνο με την mezzo soprano Ιωάννα Βρακατσέλη την οποία θα συνοδεύσει στο πιάνο η Αλίκη Διαμαντή. Επίσης θα παρουσιαστούν έργα των σπουδαστών σύνθεσης της τάξης του συνθέτη και καθηγητή σύνθεσης στο Ωδείο Αθηνών Φίλιππου Τσαλαχούρη, καθώς και έργα για σόλο φλάουτο και σόλο κλαρινέτο με σπουδαστές των τάξεων της Ναταλίας Γεράκη και του Άγγελου Πολίτη.

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Την δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθούν 4 συναυλίες στο Εργαστήρι του ΚΣΥΜΕ (Κ3). Στις δύο πρώτες θα ακουστούν έργα ηλεκτροακουστικής μουσικής, στην τρίτη συναυλία θα παρουσιαστούν έργα για όργανα και ηλεκτρονικά ενώ η βραδιά θα τελειώσει με μια συναυλία live electronics. Στις συναυλίες συμμετέχουν και σπουδαστές της Τάξης Σύνθεσης Ηλεκτροακουστικής Μουσικής του ΚΣΥΜΕ στο Ωδείο Αθηνών (καθηγητές Στέλιος Γιαννουλάκης και Νίκος Χαριζάνος).

Θα παρουσιαστούν έργα:

Olivier Messiaen, Luciano Berio, Ian Clarke, Alexandre Delgado, Χάρη Ξανθουδάκη, Άκη Δαούτη, Φίλιππου Τσαλαχούρη, Δημήτρη Μαρωνίδη, Μηνά Μπορμπουδάκη, Κώστα Μαντζώρου, Γιάννη Σφυρή, Νίκου Χαριζάνου, Στέλιου Γιαννουλάκη, Γεωργίας Καλοδίκη, Νίκης Χαρλαύτη, Γιώργου Βάβουλα, Αθανάσιου Ζαχαρόπουλου, Ευθύμη Ναούμη, Μαρίας Ρέις, Γιώργου Μαρουλή, Γιάννη Μυγδάνη, Βασίλη Χωματάς, Άννας Μαρίας Ράμμου, Θέμη Πέλλα, Διομήδη Κολοβού, Γιάννη Μαντασά, Λουίζας Στεφανιδάκη, Γιώργου Γαλάνη, Πέτρου Χοχλακάκη,

Συμμετέχουν:

Ιωάννα Βρακατσέλη,  Αλίκη Διαμαντή, Μαρία Ρέις, Γιώργος Σκορδίλης, Μυρτώ Μαρή, Στράτος Πογκοσιάν, Τζωρτζίνα Σκιαδοπούλου, Στέλιος Γιαννουλάκης, Αθανάσιος Ζαχαρόπουλος

 

Το διήμερο αφιερώνεται στην αγαπημένη μνήμη του Χάρη Ξανθουδάκη ο οποίος υπήρξε μέλος του ΚΣΥΜΕ.

 


Το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας ιδρύθηκε το 1979 από τον Ιάννη Ξενάκη με σκοπό την προώθηση της σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα. Στo πλαίσιo των δραστηριοτήτων του πραγματοποιήθηκαν πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα, φεστιβάλ, συναυλίες, εκδηλώσεις, εκδόσεις κλπ. Επίσης δημιούργησε ένα μοναδικό αρχείο ηχογραφήσεων. Από το 2018 και με πρωτοβουλία του αείμνηστου Χάρη Ξανθουδάκη  το ΚΣΥΜΕ μεταφέρθηκε στους χώρους του Ωδείου Αθηνών όπου σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΤΩΑ) αξιοποιείται το αρχείο του ενώ το εργαστήριο του και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα στεγάζονται στις καινούριες εγκαταστάσεις του κτιρίου του Ωδείου, στο Κέντρο Τεχνολογίας Κ3.


 

 

 

 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu