Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ 1ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

Είναι γνωστό σε όλους ότι δυστυχώς η πανδημία δεν έχει υποχωρήσει, ενώ νέες μεταλλάξεις του ιού μοιάζουν να περιπλέκουν την καταπολέμησή του.

Στόχος του Ωδείου Αθηνών  για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά παραμένει αφενός μεν η διαφύλαξη  της υγείας των σπουδαστών, των γονέων/κηδεμόνων, του διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού και των επισκεπτών, αφετέρου δε η διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης της εκπαιδευτικής και ευρύτερα πολιτιστικής του αποστολής.

Στο πλαίσιο αυτό, ακολουθούμε όπως πάντοτε σχολαστικά τις οδηγίες της Πολιτείας, που επιτάσσουν μεταξύ άλλων την εφαρμογή των ακόλουθων μέτρων για την προσέλευση στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών:

α. Για το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, τους γονείς/κηδεμόνες και όλους τους επισκέπτες, η προσέλευση στο Ωδείο Αθηνών θα έχει εφεξής ως απαραίτητη προϋπόθεση:

  • είτε την κατάθεση, στη Διοίκηση του φορέα, έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού που να πιστοποιεί την ολοκλήρωση της εμβολιαστικής διαδικασίας τουλάχιστον δυο εβδομάδες νωρίτερα
  • είτε την κατάθεση, στη Διοίκηση του φορέα, βεβαίωσης νόσησης από Covid-19 κατά το τελευταίο εξάμηνο
  • είτε την προσκόμιση, στη Διοίκηση του φορέα, δύο εργαστηριακών rapid tests  αντιγόνου την εβδομάδα, που θα πρέπει να γίνονται με ίδια ευθύνη και δαπάνη.

β. Για τους σπουδαστές όλων των Σχολών, η συμμετοχή στα μαθήματα στους χώρους του Ωδείου Αθηνών θα γίνεται εφεξής υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • Όσοι σπουδαστές είναι εμβολιασμένοι ή έχουν ήδη νοσήσει από Covid-19 θα πρέπει να καταθέσουν στη Διεύθυνση της Σχολής τους είτε το έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού που να πιστοποιεί την ολοκλήρωση της εμβολιαστικής διαδικασίας τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα, είτε την βεβαίωση νόσησης από Covid-19 κατά το τελευταίο εξάμηνο.
  • Όσοι σπουδαστές δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οφείλουν να προσκομίζουν στη Διεύθυνση της Σχολής τους, δύο φορές την εβδομάδα, αντίγραφο δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος self-test καταχωρημένο στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr (τα self-test για τους μαθητές διατίθενται δωρεάν)
  • Οι ανεμβολίαστοι ενήλικες σπουδαστές, οφείλουν να προσκομίζουν στη Διεύθυνση της Σχολής τους, εργαστηριακό rapid test αντιγόνου δύο φορές την εβδομάδα, με ίδια ευθύνη και δαπάνη του σπουδαστή.

Η Διοίκηση του Ωδείου Αθηνών προτρέπει με κάθε δυνατή έμφαση όλες και όλους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί χωρίς σοβαρό ιατρικό λόγο, να το πράξουν έγκαιρα, πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Αυτονόητη είναι εξάλλου η συνέχιση της τήρησης των λοιπών προϋποθέσεων υγιεινής εντός του κτιρίου (τακτικός καθαρισμός και εξαερισμός, υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, παροχή απολυμαντικού υγρού για τα χέρια).

 


Ανακοίνωση 30.08.2021

 

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu