Συμμετοχή της ερασιτεχνικής σχολής χορού στην Παγκόσμια Όπερα Επιστήμης

Σας ενημερώνουμε με μεγάλη χαρά, πως μαθήτριες της ερασιτεχνικής σχολής  χορού του Ωδείου Αθηνών συμμετέχουν στην Παγκόσμια Όπερα Επιστήμης (“Global Science Opera”) , μια μη κερδοσκοπική παγκόσμια πρωτοβουλία δημιουργικής εκπαίδευσης που υλοποιείται κάθε χρόνο μέσα από μια παγκόσμια κοινότητα ως δράση διαφόρων ερευνητικών έργων και αποσκοπεί στην παραγωγή ενός μουσικού/παραστατικού δρωμένου με στοιχεία Όπερας και αντικείμενο την Επιστήμη. Το 2019, η όπερα “Gravity” γιορτάζει την 100η επέτειο από την εκστρατεία παρατήρησης της ηλιακής έκλειψης του Eddington η οποία υποστηρίζει την γενική θεωρία της σχετικότητας του Einstein.

Με συμμετοχή μαθητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής και την καθοδήγηση των δασκάλων τους, οι νεαρές χορεύτριες της Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών ερμήνευσαν το χορευτικό τους δρώμενο, μετά από σειρά μαθημάτων, ενώ έμαθαν για την καμπύλωση του φωτός και την ηχοποίηση επιστημονικών δεδομένων. Περίπου 20 χώρες εκπροσωπούνται σε αυτή τη διεθνή πρωτοβουλία στην οποία η Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του Κέντρου Έρευνών και Τεκμηρίωσης του Ωδείου Αθηνών με το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Διδασκαλία: Ίρις Φουστέρη και Mary Kate Sheehan

Η όπερα θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το Κέντρο Νέων Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Νορβηγίας (HVL), στις 20 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού) στις 14:00 CET (15:00 για την Ελλάδα)
Όπως κάθε ετήσια παραγωγή, η όπερα “Gravity” μετά την μετάδοσή της, θα τεκμηριωθεί και θα αναρτηθεί δημόσια ώστε να χρησιμοποιείται ελεύθερα για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu