ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ

Το Τμήμα Σύγχρονης Φωνητικής του Ωδείου Αθηνών ιδρύθηκε το 2012 και λειτουργεί με την εποπτεία και καθοδήγηση της καθηγήτριας Λαρίσας Ιασωνίδου.
Απευθύνεται σε τραγουδιστές, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, εκφωνητές ραδιοφώνου και τηλεόρασης και σε όλους όσους επιθυμούν να βελτιώσουν σημαντικά την φωνητική τους απόδοση μέσω της σωστής τεχνικής.
Η μέθοδος διδασκαλίας έχει ως βασικούς άξονες την γνώση της φυσιολογίας και ανατομίας του φωνητικού οργάνου, την  τεχνική της αναπνοής, την τεχνική της τοποθέτησης της φωνής, την ορθοφωνία, την αναπνευστική εξάσκηση καθώς και την ανά περίπτωση προσέγγιση της φωνής σε σχέση με το ύφος που επιθυμεί να ασχοληθεί ο ενδιαφερόμενος. Η καλή συνεργασία του σώματος και της φωνής, συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, ταυτόχρονα με την όσο το δυνατόν λιγότερη φωνητική κόπωση.
Για τους τραγουδιστές, προσφέρονται επί πλέον μαθήματα ρεπερτορίου ώστε να αποκτήσουν γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στην ειδίκευσή τους ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και σε συναυλίες εντός και εκτός των χώρων του Ωδείου Αθηνών.

  • Τα μαθήματα του Τμήματος Σύγχρονης Φωνητικής είναι ατομικά, διάρκειας 60’ την εβδομάδα.
  • Υπεύθυνη Τμήματος Σύγχρονης Φωνητικής: Λαρίσα Ιασωνίδου
Εργαστήρι Φωνητικής Προπαιδείας

Για παιδιά και εφήβους κάτω των 17 ετών, προσφέρονται μαθήματα φωνητικής προπαιδείας με υπεύθυνη καθηγήτρια την Λαρίσα Ιασωνίδου που έχει πολυετή εμπειρία με επαγγελματικές και παιδικές χορωδίες, ωδεία και άλλους φορείς.

Η βαθιά γνώση των θεμάτων που έχουν σχέση με την ανάπτυξη του φωνητικού οργάνου των παιδιών και των εφήβων, αλλά και η πρακτική εφαρμογή των γνώσεων, συμβάλουν στην επιτυχημένη απόδοση του κάθε σπουδαστή. Σήμερα, όλο και συχνότερα, τα παιδιά συμμετέχουν σε χορωδίες από πολύ μικρές ηλικίες, εντός και εκτός του σχολικού τους περιβάλλοντος, (ως χορωδοί αλλά και ως σολίστ). Τα μαθήματα φωνητικής προπαιδείας δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά, μέσα από την εξάσκηση και εφαρμογή των αποκτούμενων γνώσεων στο ρεπερτόριο, να βελτιώσουν την απόδοση τους και να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

  • Τα μαθήματα στο Εργαστήρι Φωνητικής Προπαιδείας είναι ατομικά, διάρκειας 60’ την εβδομάδα και πραγματοποιούνται με την συνεργασία της Δέσποινας Παναγιώτου.
  • Υπεύθυνη Εργαστηρίου Φωνητικής Προπαιδείας: Λαρίσα Ιασωνίδου

Στο Ωδείον Αθηνών, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, διοργανώνονται θερινοί κύκλοι μαθημάτων Σύγχρονης Φωνητικής.

Οι ημερομηνίες, το πρόγραμμα, τα δίδακτρα καθώς και οι αιτήσεις εγγραφής ανακοινώνονται εδώ.

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Σύγχρονη Φωνητική και Eιδικά Mουσικά Tμήματα (κατεβάστε το σε αρχείο PDF)

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • Για εγγραφές, δίδακτρα, ωράρια κ.ά. επικοινωνήστε με τηνΚεντρική Γραμματεία του Ωδείου Αθηνών.
  • Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Σύγχρονης Φωνητικής: Λαρίσα Ιασωνίδου, ΚΙΝ: 6972 023145, Ε: liasonidou@athensconservatoire.gr
Share to:

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu