Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσική & μουσικοί» από το Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο τη φετινή σχολική χρονιά συνεργάζονται και προσκαλούν σχολικές ομάδες Γ΄& Δ΄ Δημοτικού να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσική & μουσικοί», το οποίο αποσκοπεί να εξοικειώσει τα παιδιά με τον υπέροχο κόσμο της μουσικής.

Άρπα, κοντραμπάσο, τσέμπαλο, τσελέστα, ξυλόφωνο, πιατίνια, κάσα και ταμ ταμ, δονούνται, κρούονται, ηχούν, μάς μιλούν και αποκαλύπτονται από τους δασκάλους του Ωδείου Αθηνών και τους ερμηνευτές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Πίσω από κάθε πόρτα του Ωδείου κρύβεται ένας μουσικός κόσμος. Τα παιδιά μέσα από την περιήγησή τους στις αίθουσες μουσικής του Ωδείου ανακαλύπτουν τον πλούτο των οργάνων, τα χρώματα και τα … ηχοχρώματα, τα σχήματα, τα υλικά κατασκευής τους. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των μουσικών της ορχήστρας εξερευνούν ρυθμούς, εντάσεις, πειραματίζονται με την κίνηση και την αναπνοή. Η δράση κορυφώνεται με μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά για εκείνα!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται Πέμπτη πρωί και ώρες 10:00 – 11:30 σε χώρους του Ωδείου Αθηνών και η οικονομική συμμετοχή ανέρχεται στο ποσό των 7,00 ευρώ για κάθε παιδί.

Σε κάθε πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και 50 μαθητές και μαθήτριες.

Για πληροφορίες και κρατήσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Παιδικό Μουσείο Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 17:00 στο 2103312995 (εσωτ. 110 ή εσωτ. 122).

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu