Ο Ludvig Elblaus στο ΚΣΥΜΕ | 20/12

Παρουσίαση – Διάλεξη – Συναυλία

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου   |  Ώρα 18:30

Κέντρο Τεχνολογίας Κ3, στούντιο ΚΣΥΜΕ

Είσοδος Ελεύθερη


Ο Σουηδός καλλιτέχνης και ερευνητής Ludvig Elblaus, καλεσμένος του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ), θα πραγματοποιήσει παρουσίαση – διάλεξη – συναυλία του έργου του στο στούντιο του ΚΣΥΜΕ.

Ο Ludvig Elblaus είναι καλλιτέχνης και ερευνητής που εργάζεται κυρίως μαζί με υπολογιστικά υλικά για τη δημιουργία ηλεκτροακουστικής μουσικής, καθώς και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, μουσειακά εκθέματα και συνεργασίες σε μεγαλύτερα συνεργατικά έργα σε διάφορες παραδόσεις, π.χ. όπερα, θέατρο και χορός. Η καλλιτεχνική του πρακτική εξερευνά το χάος, τα δυναμικά συστήματα, τη μοντελοποίηση ως καλλιτεχνική πρακτική, τις οικολογικές συμπεριφορές κ.α.

Πήρε το διδακτορικό του στο Sound and Music Computing το 2018 στο KTH Royal Institute of Technology στη Στοκχόλμη με τη διατριβή Crafting experience: Designing digital musical instruments. Τα τελευταία του έργα περιλαμβάνουν παραγγελίες για το GRM Acousmonium, το Labor Sonor Festival, το Elevate Festival και παραστάσεις στη Στοκχόλμη, το Κάιρο, τη Βιέννη, το Παρίσι, τη Ζυρίχη και το Γκρατς. Το 2022 ήταν συνθέτης στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Μουσικής και Ακουστικής στο Γκρατς και το 2023 εργάζεται στο Moving Loudspeakers Artistic Residency στο Institute for Computer Music and Sound Technology στο ZHdK. Διδάσκει επίσης στο Royal College of Music στη Στοκχόλμη.

Εκτός από τη σόλο δουλειά του, έχει συμμετάσχει σε πολλά έργα συνεργασίας.
Μερικά αξιοσημείωτα παραδείγματα είναι το σύνολο ηλεκτροακουστικού αυτοσχεδιασμού The Schematics (με τους Erik Calälv, Katt Hernandez και Daniel M. Karlsson), το δικτυωμένο μουσικό έργο End of Text (ETX) (με τον Luc Döbereiner), μια μουσική σύνθεση σε συνεργασία με τον Rune Rebne , και το μουσικό και καλλιτεχνικό ερευνητικό δίδυμο utrumque (με τον Gerhard Eckel).

www.ludvigelblaus.com

www.utrumque.com

www.endoftext.org

 

 

 


 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu