Προετοιμασία για Ανώτερες Σχολές Χορού

Στην αίθουσα της Σχολής Χορού, συνεχίζεται η προετοιμασία για την είσοδο στις Ανώτερες Σχολές Χορού της χώρας, έως το πέρας των εισαγωγικών εξετάσεων. Πληροφορίες στο Τηλ: 6936869091.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα κάθε εβδομάδας, που θα ανακοινώνεται από την προηγούμενη.

Πρόγραμμα εβδ. 25-29 Σεπτεμβρίου 2017
 • Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή​ 3:30μμ-5:00μμ,  Κλασσικό με την Σμαραλία Καρακώστα
 • Τρίτη, Πέμπτη 3:30μμ-5:00μμ,  Σύγχρονο με την Justine Goussot
 • ​Δευτέρα, Παρασκευή​ 5:00μμ-6:30μμ , Σύγχρονο με τον Αντώνη Στρούζα​
 • Tετάρτη 5:00μμ-6:30μμ, Αυτοσχεδιασμός με τη Λίλα Ζαφειροπούλου
 • Τρίτη, Πέμπτη 6:00μμ-7:30μμ, Τεχνική της Μάρθας Γκράχαμ με την Ίριδα Φουστέρη

Πρόγραμμα εβδ. 18-22 Σεπτεμβρίου 2017

 • Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 3:30μμ-5:00μμ, Κλασσικό με την Σμαραλία Καρακώστα
 • Τρίτη, Πέμπτη 3:30μμ-5:00μμ, Σύγχρονο με την Justine Goussot
 • Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 5:00μμ-6:30μμ, Τεχνική της Μάρθας Γκράχαμ με την Ίριδα Φουστέρη
 • Τρίτη, Πέμπτη 5:00μμ-6:30μμ, Σύγχρονο με τον Αντώνη Στρούζα

Πρόγραμμα εβδ. 11 – 15 Σεπτεμβρίου 2017

 • Δευτέρα – Παρασκευή 3.30μμ – 5.00μμ, Κλασσικό με την Σμαραλία Καρακώστα
 • Δευτέρα & Παρασκευή 5.00μμ – 6.30μμ​, Σύγχρονο με την Justine Goussot
 • Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 5.00μμ – 6.30μμ​, Σύγχρονο με τον Αντώνη Στρούζα
Πρόγραμμα εβδ. 4 – 9 Σεπτεμβρίου 2017
 • ​Καθημερινά 11πμ-12.30μμ, Κλασσικό με τη Σ.Καρακώστα
 • Δευτέρα & Παρασκευή 1.00μμ-2.00μμ​, Αυτοσχεδιασμός με τη Λ.Ζαφειροπούλου
 • Τρίτη-Πέμπτη 1.30μμ-3.00μμ, Τεχνική της Μ.Γκράχαμ με την Ι.Φουστέρη

Τα μαθήματα γίνονται από τις Justine Goussot, Σμαραλία Καρακώστ​α, Αντώνη Στρούζα, Ίρις Φουστέρη και Λίλα Ζαφειροπούλου (Δ/ντρια της Σχολής Χορού).

Σμαραλία Καρακώστα

Γεννήθηκα στην Λάρισα. Ξεκίνησα τον κλασικό χορό από παιδί. Σε ηλικία 14 ετών συνέχισα τις σπουδές μου στο Εθνικό Conservatoire της Bourges στη Γαλλία. Ως απόφοιτη του Conservatoire και του γαλλικού Λυκείου συνέχισα σπουδές στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και έγινα μέλος του ΑΕΝΑΟΝ Χοροθεάτρου Daniel Lommel, συμμετέχοντας σε διάφορες παραγωγές της ομάδας στη Γαλλία. Το 2001 εγκατέλειψα τις σπουδές μου, φεύγοντας στο Μιλάνο της Ιταλίας για να χορέψω, ως πρώτη χορεύτρια, χορογραφίες του Joseph Russillo με το Giovane Balletto Italiano και έπειτα επέστρεψα στο Παρίσι για να συνεχίσω τις σπουδές μου στο χορό, στην ανατομία και στην ανάλυση της χορευτικής κίνησης. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές, επέστρεψα στην Ελλάδα ως χορεύτρια, βοηθός και υπεύθυνη προβών του Daniel Lommel, ενώ παράλληλα συνεργάστηκα ως χορεύτρια και υπεύθυνη προβών της ομάδας Ελδώρ της Λίλας Ζαφειροπούλου. Κατά διαστήματα παρακολούθησα μαθήματα και σεμινάρια χορού στο εξωτερικό (στην Όπερα της Λυόν, στη Φρανκφούρτη και στο Βούπερταλ της Γερμανίας). Το 2010 στη Λάρισα, ασχολήθηκα με την οργάνωση και την επιμέλεια των χορευτικών εκδηλώσεων του δήμου. Από το 2011 εργάζομαι στην Αθήνα ως χορεύτρια και δασκάλα κλασικού χορού.

Justine Goussot

H Justine Goussot είναι Γαλλίδα χορεύτρια και χορογράφος. μετά από δεκαέξι χρόνια μουσικών σπουδών, αποφάσισε να ασχοληθεί με το χορό. σπούδασε χορό στην National Academy of Bordeaux, και χορογραφία με τη Νίνα Δίπλα (Folkwang School). στη συνέχεια πήγε στην Ινδία όπου εκπαιδεύτηκε σε διάφορα είδη κλασικών και παραδοσιακών χορών και κύρια στον χορό Kathak. αφού συνεργάστηκε με χορογράφους (Carlotta Ikeda, Florence Peyramond, Alain Gonotey, Myriam Gourfink) και εθνικά θέατρα (Bordeaux, Lausanne, Saint-Etienne), ίδρυσε την εταιρία La Lali.cie, το 2010. Σήμερα προετοιμάζει την 6η καλλιτεχνική της παραγωγή, και συνεργάζεται με καλλιτέχνες στη Γαλλία, τη Σουηδία και την Ελλάδα. όντας μουσικός και χορεύτρια, εισερχόμενη στην αισθητική του χορού που διερευνά την επίπτωση του νου/πνεύματος στην κίνηση (Ινδικοί χοροί, butoh), στοχεύει στην έρευνα που εστιάζει στην μουσικότητα της κίνησης, και την υψηλή συνειδητότητα της διάρκειάς της και της σύνδεσής της με το χώρο. μέσω της εμπλοκής και εμπειρίας της με τις πολεμικές τέχνες και την μέθοδο Axis Syllabus, διερευνά επίσης ένα άλλο τρόπο κίνησης, ψάχνοντας την κίνηση ποιοτικά και όχι ποσοτικά.

Αντώνης Στρούζας

Αντωνης Στρουζας Ο Αντώνης Στρούζας ξεκίνησε την ενασχόληση του με της πολεμικές τέχνες σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών. Αμέσως μετά έγινε δεκτός στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το οποίο απέκτησε και τον μεταπτυχιακό τίτλο του πάνω στο αντικείμενο της άσκησης και ποιότητας ζωής. Παράλληλα, ξεκίνησε σπουδές στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, από όπου και του δόθηκε η ευκαιρία να ερευνήσει τον συνδυασμό της κίνησης μεταξύ πολεμικών τεχνών και χορού.

Μετά την αποφοίτησή του από τη σχολή συνεργάστηκε μεταξύ άλλων στις ομάδες χορού όπως: RootLessRoot Dance Company, Heidi Latsky Dance Company, David Dorfman Dance Company, Hellenic Dance Company, Χορευτές Dance Company και Όχι Παίζουμε Performing Arts Company, Καμεράτα κ.α. Έχει συμμετάσχει σαν καθηγητής δίπλα στον Jozef Frucek και Λίντα Καπετανέα «RootLessRoot» στα σεμινάρια Fighting Monkey στην Κοπενχάγη, στη Γερμανία στο Potsdamer Tanztage και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Απο το 2013 είναι ενεργό μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας Dancing to connect της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Ενώ συμμετείχε σαν χορευτής σε φεστιβάλ χορού και παραστάσεις όπως: 32nd Annual Downtown Dance Festival in New York, Drops of Breath(world’s first underwater performance), Drops of Peace(Αθήνα-Κύπρος-Παρίσι-Καλαμάτα), Dies De Dansa in Spain, Uprising(Hofesh Shechter), “West Side Story”-“Kiss me Kate” (Καμεράτα), MOV_A Festival Danse Pei in the Reunion Islands, Urban Moves Festival in the UK, Empape Dance Festival in Spain and the Brussels National Dance Festival “Europalia”, Φεστιβάλ Καλαμάτας, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, κ.α.

Χορογράφοι, Σκηνοθέτες όπως: Jozef Frucek, Λίντα Καπετανέα, Hofesh Shechter, John Todd, Seth Belliston, David Dorfman, Heidi Latsky, Αποστολία Παπαδαμάκη, Sophie Bulbulyan, Ειρήνη Αλεξίου, Γιάννης Κακλέας, Γιώργος Σαχίνης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Αλίκη Καζούρη, Μιχάλης Ναλμπάντης, Μαρία Ανθημίδου, Αθηνά Βάχλα, Κωνσταντίνος Ρήγος, και Πένη Διαμαντοπούλου τον έχουν καθοδηγήσει μέσα σε διαφορετικές απόψεις της κίνησης και της αισθητικής.

Ίρις Φουστέρη

 Γεννήθηκε στη Νίκαια, τον Ιούνιο του 1981. Το 2000 παρακολουθεί το 1ο εξάμηνο Γραφιστικών Τεχνών στο 1ο δημόσιο ΙΕΚ Πειραιά. Αποφοιτά με άριστα, το 2004, από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) και τιμάται με την υποτροφία “Κούλα Πράτσικα”. Χορεύει με την Hellenic Dance Company από το 2003-2010, σε έργα και ρεπερτόρια των Pascal Rioult, Richard Alston, Martha Graham, Jose Limon, Mark Morris, Martin Lawrance, Denise Vale, Βάλιας Αλεξανδράτου, Πέννυς Διαμαντοπούλου σε Ελλάδα, Γαλλία και Βέλγιο. Έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Arthrosis, Analysis, A Κιν, Χορολόγιον της Μ. Σταματάκη, Ομάδα σύχρονου χορού Χάρη Μανταφούνη, με την Σοφία Πίντζου (Ελλάδα, Γερμανία) και την Βάσσια Ζορμπαλή (MeTA, πλατφόρμα παραστατικών τεχνών). Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας “στιγμή” (2014). Έργα τους έχουν παρουσιαστεί στο Dance Fest Akropoditi, SAF, Athens Video Dance Project (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών), MiM Festival, 1ο Φεστιβάλ Χοροχρόνου. Πέρα από τον χορό, γράφει ποίηση και μικρές ιστορίες (τακτική συνεργάτης του περιοδικού εικόνας και λόγου Misafir, συλλογή διηγημάτων “Ιστορίες του χειμώνα” από τις εκδόσεις “Παράξενες Μέρες”, “Κάποιο ταξίδι” αυτοέκδοση) και σχεδιάζει (εξώφυλλα για τους “Ονειρευτές Ι & ΙΙ” του Γ. Κελεπούρη, εξώφυλλο και εσωτερικά σχέδια για το “Ερωτικά Σαφές” της Α.Τιτάκη, εικονογράφηση για το site του Χορολόγιου της Μ.Σταματάκη). Τέλος, τον Γενάρη του 2017 πήρε το πτυχίο της στην θεραπευτική τεχνική Bowtech. Τεχνική Graham διδάσκει από το 2007 σε κεντρικά studio και επαγγελματικές σχολές. Ανάμεσα τους η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και η Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού Ραλλού Μάνου.


 

Share to:

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu