Πρόγραμμα 2ου Συνεδρίου IAML/GR

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 2ου Συνεδρίου του Ελληνικού Παραρτήματος των Μουσικών Αρχείων, Βιβλιοθηκών και Κέντρων Τεκμηρίωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών στις 27 και 28 Απριλίου, διαθέσιμο εδώ (σε pdf).

Στο συνέδριο, το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Ωδείου Αθηνών θα δώσει το «παρών» με τρεις ομιλίες.
Ο Διευθυντής του Κέντρου, Χάρης Ξανθουδάκης θα μιλήσει για τις σημαντικές ιστορικές πληροφορίες που μας προσφέρει ο έως σήμερα άγνωστος Ανακριτικός «Φάκελλος του 1919» του Ωδείου Αθηνών, η Έφορος του Αρχείου, Στέλλα Κουρμπανά, θα αξιοποιήσει το Αρχείο του Ωδείου ως πηγή κοινωνιολογικής έρευνας, εξετάζοντας την κοινωνική ταυτότητα των πρώτων μαθητών, ενώ ο Έφορος της Βιβλιοθήκης και Υποδιευθυντής του Ωδείου, Φίλιππος Τσαλαχούρης, θα παρουσιάσει το «άνοιγμα μιας σιταποθήκης γνώσης στην καρδιά ενός πνευματικού χειμώνα».

Ακόμη σχετικές με το υλικό του Αρχείου οι ανακοινώσεις του Π. Δασκαλόπουλου για τα περιοδικά του Ωδείου Αθηνών και της Ε. Χαλδαιάκη για την βιογράφηση του Κ. Ψάχου.

Το συνέδριο θα πλαισιωθεί με την έκθεση του Αρχείου «Το Ωδείο και οι μαθητές του» που θα παρουσιάζει γνωστούς και άγνωστους μαθητές τού Ωδείου από την ίδρυσή του το 1871 έως και σήμερα αλλά και τη σημασία της μαθητείας τους στην μετέπειτα πορεία τους. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Ανοιχτές Συλλογές» του Δήμου Αθηναίων, θα ολοκληρώσουν την πρώτη μέρα του Συνεδρίου (Παρασκευή 27 Απριλίου). Η δεύτερη και τελευταία μέρα του συνεδρίου (Σάββατο 28 Απριλίου) θα κλείσει με δρώμενο από τη Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών με ζωντανή μουσική.

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΟΡΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Αθηνα Παγκοσμια Πρωτευουσα Βιβλιου 2018


 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu