Ρεσιτάλ Κοντραμπάσου Μιχάλη Σέμση, 20 Φεβρουαρίου 2023

Ρεσιτάλ Κοντραμπάσου Μιχάλη Σέμση

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής 

Ώρα 20:00

Ο καταξιωμένος σολίστ κοντραμπάσου Μιχάλης Σέμσης παρουσιάζει στο Ωδείο Αθηνών ένα ρεσιτάλ με έργα Nanny, Rossini, Hertl και Bottesini. Συμμετέχουν ο Τάκης Καπογιάννης (κοντραμπάσο) και η Δήμητρα Μαντζουράτου (πιάνο).

Γενική είσοδος 12€

Μειωμένο εισιτήριο 6€

Προπώληση εισιτηρίων

Ο Μιχάλης Σέμσης ανήκει στους αναγνωρισμένους και καταξιωμένους σολίστ κοντραμπάσου της Γερμανίας.  

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 και σε ηλικία έξι ετών άρχισε μαθήματα βιολιού με τον πατέρα του  Δημήτρη Σέμση. Αργότερα, σε ηλικία 12 ετών, αποφάσισε να συνεχίσει τις μουσικές του σπουδάζοντας κοντραμπάσο με καθηγητή τον Τάκη Καπογιάννη και εν συνεχεία με την υποστήριξη του Νίκου Τσουκαλά.  

 

Από το 2012 μέχρι το 2019 σπούδασε στην Νυρεμβέργη με τον Prof. Dorin Marc και παρακολούθησε σεμινάρια με τους Olivier Thierry, Thiery Barbe, Dan Styffe, Leon Bosch, Bozo Paradzik, Michael Wolf, Stanislau Anisschanka. Είναι υπότροφος του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής».  

 

Από το 2018 μέχρι το 2021, διετέλεσε κορυφαίος μουσικός στη Gewandhausorchester Leipzig  και από το 2021 έως σήμερα είναι κορυφαίος στην WDR Sinfonieorchester Köln.  

 

Ως προσκεκλημένος μπασίστας, έχει παίξει με σημαντικές ορχήστρες όπως οι Bamberger Symphoniker και Concertgebouw Amsterdam.  

 

Τα τελευταία δύο χρόνια εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή στην Hochschule für Musik Nürnberg διδάσκοντας πολλούς φοιτητές που κέρδισαν σημαντικές θέσεις σε διεθνείς ορχήστρες (Solobassist Gewandhausorchester Leipzig, Karajan Akademie, SolobassistNDR Radiophilharmonie) ενώ από τον Νοέμβριο του 2022 κατέχει την έδρα του Καθηγητή στη Hochschule für Musik της Νυρεμβέργης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Édouard Nanny, Caprice αρ. 3 

 

Gioachino Rossini, Ντουέτο για βιολοντσέλο και κοντραμπάσο σε Ρε μείζονα 

(μεταγραφή για δύο κοντραμπάσα)  

 

Frantisek Hertl, Σονάτα για κοντραμπάσο και πιάνο  

 

Giovanni Bottesini, Grande Allegro di Concerto “Alla Mendelssohn” 

 

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu