Ρεσιτάλ Κωνσταντίνου Δεστούνη, 15 Μαρτίου

Κωνσταντίνος Δεστούνης, Ρεσιτάλ Πιάνου

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023

Ώρα 20:00

Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής

Ο ταλαντούχος πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης επιστρέφει στην Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής με ένα μοναδικό ρεσιτάλ. Ο Δεστούνης, διδάσκων ο ίδιος στο Ωδείο Αθηνών,ερμηνεύει τις 4 Μπαλάντες του Fr. Chopin και τη διάσημη σονάτα Apassionata του L.v. Beethoven.

Γενική Είσοδος 12 €

Μειωμένο εισιτήριο 6€

Προπώληση 

Ο Κωνσταντίνος Δεστούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Είναι Διδάκτωρ του Royal College of Music του Λονδίνου με αντικείμενο έρευνας τα έργα για πιάνο του Θ. Αντωνίου, καθώς και απόφοιτος του Mozarteum του Salzburg (Master στο πιάνο), του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ειδίκευση πιάνου με καθηγητή τον Igor Petrin) και του Ελληνικού Ωδείου (δίπλωμα πιάνου με την Αγάθη Λεϊμονή, πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας).  Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση και του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης. Δίδαξε για δύο ακαδημαϊκά έτη στο πρόγραμμα Bachelor του Royal College of Music του Λονδίνου. Σήμερα διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης). 

Είναι νικητής πολλών διεθνών διαγωνισμών πιάνου με κυριότερους τους Grand Prix Maria Callas (Αθήνα), Southern Highlands (Καμπέρα Αυστραλίας) και τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου της Βρέμης. Ως νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού της ΕΡΤ εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision Young Musicians στη Βιέννη. Έχει επίσης βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, την Ένωση Ελλήνων Μουσικών και Θεατρικών Κριτικών, το Ισπανικό Σωματείο «Κόσμος εν Αρμονία» και πολλούς άλλους φορείς. 

Έχει συμπράξει ως σολίστ με πλήθος ορχηστρών σε Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία και Αυστραλία και έχει δώσει ρεσιτάλ σε αίθουσες όπως το Royal Albert Hall του Λονδίνου, La Fenice της Βενετίας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.ά. Στη δισκογραφία του ξεχωρίζει η πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση των πιανιστικών απάντων του Θόδωρου Αντωνίου, σε συνεργασία με το συνθέτη, η οποία κυκλοφορεί με τη Naxos. 

Έχει λάβει μεταξύ άλλων κριτικές όπως: «Δεξιοτεχνικά εντυπωσιακός και εκφραστικά γενναιόδωρος… με αέρα άλλης εποχής, γεγονός σπάνιο ανάμεσα στους καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς» (Καθημερινή), «Ολοκληρωμένος, έμπειρος, ακμαίος μουσικός» (Η Εφημερίδα των Συντακτών), «ένας βιρτουόζος που θέτει τις εκπληκτικές ικανότητές του στην υπηρεσία του συναισθήματος» (Thüringen Allgemeine). 

 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu