Ρεσιτάλ Πιάνου της Ντόρας Μπακοπούλου, 24 Φεβρουαρίου 2023

Ρεσιτάλ Πιάνου της Ντόρας Μπακοπούλου

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής

Ώρα 20:00

 

Η διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου παρουσιάζει στο Ωδείο Αθηνών ένα μοναδικό ρεσιτάλ αφιερωμένο στην γενέθλια ημέρα (1η Μαρτίου) του Frédéric Chopin (1810-1849). Η διακεκριμένη σολίστ θα ερμηνεύσει επιλεγμένα έργα του σπουδαίου συνθέτη, που ξεπερνούν τον χρόνο και μας μεταφέρουν το αυθεντικό διαχρονικό μήνυμα της μουσικής του, στον 21ο αιώνα.

Γενική είσοδος 15€

Μειωμένο εισιτήριο 8€

Η Ντόρα Μπακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, με την προτροπή και την ενθάρρυνση του μαέστρου Δημήτρη Μητρόπουλου, ο οποίος την είχε ακούσει να παίζει στη νέα Υόρκη, σε ηλικία 9 ετών. Αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών σε ηλικία 17 ετών (α΄ βραβείο) με καθηγήτρια τη M. Παπαϊωάννου. Συνέχισε σπουδές στο Ωδείο της Γενεύης κοντά στον Λουί Χιλτμπράν (α΄ βραβείο δεξιοτεχνίας με διάκριση). Μελέτησε με τον Φρ. Γκούλντα στο Ζάλτσμπουργκ, τους Π. Μπαντούρα-Σκόντα και Α. Μπρέντελ στη Βιέννη, όπου και βραβεύτηκε, και με τον N. Mαγκάλοφ στη Γενεύη. Έχει επίσης βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς του Μονάχου (Γερμανία) και Βερτσέλλι (Ιταλία). Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Βαρσοβία, Βουκουρέστι, Βέλγιο, Σόφια, Γρανάδα, Λευκωσία, Λεμεσό, Παρίσι, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Νέα Υόρκη, Λουγκάνο). Έχει περιοδεύσει στη Γερμανία και έχει παίξει για τα Ηνωμένα Έθνη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με τους Μενουχίν, Χατζιδάκι, Χωραφά, Κολάση, Θεοδωράκη, Δεμερτζή, Κοντογεωργίου, Χριστογιαννόπουλο, Φαραντούρη, Πασπαλά, Αρλέτα, Σαβίνα Γιαννάτου, Κορκολή, Πάτρα, Μιρόσνικοφ, Μάρτα Άργκεριχ κ.ά.

Έχει ηχογραφήσει έργα του κλασικού ρεπερτορίου (Μπαχ, Μπετόβεν, Μπραμς, Σοπέν, Ραβέλ, Σκριάμπιν, Ραχμάνινοφ) και έργα ελλήνων συνθετών (κυρίως Χατζιδάκι και Θεοδωράκη). Η Ακαδημία Αθηνών την έχει τιμήσει για τη μουσική της προσφορά με το βραβείο Μοτσενίγου.

Ζει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, όπου δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, στην Επαρχία και στο Εξωτερικό. Εγκαινίασε ως σολίστ τις συναυλίες της «Ορχήστρας των χρωμάτων» υπό την διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, έπαιξε ως σολίστ με τις δύο Κρατικές μας Ορχήστρες, πολλές φορές. Έχει παίξει με την συμφωνική της Βαρσοβίας και την Φιλαρμονική του Μονάχου. Υπήρξε έφορος της Σχολής πιάνου του Ωδείου Αθηνών. Σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή της αποτελεί η μουσική διδασκαλία. Έχει υπάρξει παραγωγός πολιτιστικού προγράμματος στο «Τρίτο πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Έχει μεγάλη αγάπη για τη μουσική δωματίου καθώς και για τη συνοδεία του Lied. Είναι εμπνεύστρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας για δεκατέσσερα συνεχή χρόνια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Impromptu no 2, σε φα# μείζονα, οp.36   

Βarcarolle, σε φα# μείζονα, op. 60             

Valse, σε φα ελάσσονα, οp.41   

Μαζούρκα

op.7 no 3, σε φα ελάσσονα

οp.33 αρ. 4, σε σι ελ.

οp.41 αρ. 3, σε λα ύφ. Μείζονα

οp.17 αρ. 4 σε λα ελ.   

Ballade no 3, σε λα ύφεση μείζονα ορ.47       

Πρελούδιο οp. 45 σε ντο # ελάσσονα   

Δύο Nυχτερινά

σε σολ μείζονα οp. 37 αρ. 2    

σε ντο #  ελάσσονα, οp. postume   

Polonaise-Fantaisie, σε φα ελάσσονα, op. 48   

Ballade no 4, σε φα ελάσσονα, op. 52   

 

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu