Ρεσιτάλ πιάνου του Κωνσταντίνου Δεστούνη

Ο Κωνσταντίνος Δεστούνης θα πραγματοποιήσει ρεσιτάλ με έργα για πιάνο των Franz Liszt, Θόδωρου Αντωνίου, Wolfgang Amadeus Mozart και Maurice Ravel. 

 

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής»

Ώρα έναρξης 20:00

 

Γενική Είσοδος: 15 €

Μειωμένο εισιτήριο: 8€

nbsp;

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Franz Liszt (1811-1886)

 Mephisto Waltz, αρ.1, S. 514

 

Θόδωρος Αντωνίου (1935-2018)

Entrata (1983)

 

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Σονάτα σε Ντο μείζονα, Κ.330

Ι. Allegro moderato

ΙΙ. Andante cantabile

ΙΙΙ. Allegretto

 

Διάλειμμα

 

Maurice Ravel (1875-1937)

 Gaspard de la Nuit

Ι. Ondine

ΙΙ. Le Gibet

ΙΙΙ. Scarbo

Ο Κωνσταντίνος Δεστούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Διδάσκει πιάνο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης) και στο Ωδείο Αθηνών. Για δύο ακαδημαϊκά έτη δίδαξε στο πρόγραμμα Bachelor του Royal College of Music του Λονδίνου. Είναι νικητής πολλών διεθνών διαγωνισμών πιάνου, με σημαντικότερους τους ‘Grand Prix Maria Callas’ (Αθήνα), ‘Southern Highlands’ (Καμπέρα) και τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου της Βρέμης. Ως νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού της ΕΡΤ εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ‘Eurovision Young Musicians’ στη Βιέννη. Ως σολίστ έχει συμπράξει με πλήθος ορχηστρών σε Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία και Αυστραλία και έχει δώσει ρεσιτάλ σε πολλά μέρη του κόσμου. Στη δισκογραφία του ξεχωρίζει η πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση των πιανιστικών απάντων του Θόδωρου Αντωνίου σε συνεργασία με το συνθέτη, η οποία κυκλοφορεί από τη Naxos και έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές από το διεθνή τύπο.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ειδίκευση πιάνου (με καθηγητή τον Ιγκόρ Πέτριν) και στη συνέχεια απέκτησε Master στο πιάνο από το Mozarteum του Salzburg, Post-Master και Διδακτορικό (Doctor of Music) από το Royal College of Music, με θέμα διατριβής: ‘Theodore Antoniou’s solo piano works in the context of Greek contemporary piano repertoire: a performer’s approach’. Επίσης είναι διπλωματούχος πιάνου του Ελληνικού Ωδείου και της Schola Cantorum του Παρισιού (καθ. Αγάθη Λεϊμονή), καθώς και πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας του Ελληνικού Ωδείου. Υπήρξε υπότροφος του ιδρύματος Α. Ωνάσης και του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης. Έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, την Ένωση Ελλήνων Μουσικών και Θεατρικών Κριτικών, το Ισπανικό Σωματείο «Κόσμος εν Αρμονία» και άλλους φορείς.

 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu