Σεμινάρια Ερμηνείας Σύγχρονης Μουσικής με το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων Β’ κύκλος, Α’ μέρος: 31 Οκτωβρίου – 3 Δεκεμβρίου

Η Πολιτιστική Εταιρεία Προμηθέας και το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων σε συνεργασία με το Ωδείον Αθηνών και με την αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνουν τον Β’ κύκλο των Σεμιναρίων Ερμηνείας Σύγχρονης Μουσικής που θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. 

 

Το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων είναι ένα ευέλικτο σύνολο μουσικής δωματίου ειδικευμένο στις μουσικές πρωτοπορίες του 20ού και 21ου αιώνα, στο οποίο συμμετέχουν σολίστ και κορυφαίοι ελληνικών ορχηστρών. Καλλιτεχνικός υπεύθυνος των σεμιναρίων είναι ο συνθέτης Ανάργυρος Δενιόζος

 

 

Το Α΄ μέρος του Β΄ κύκλου θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 31 Οκτωβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2022. 

Το σεμινάριο περιλαμβάνει συναυλίες, θεωρητικές διαλέξεις και εξειδικευμένα μαθήματα φωνής και οργάνων (φλάουτο, κλαρινέτο, βιολί, βιόλα και πιάνο). Απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες και τελειόφοιτους μουσικούς (τάξη Ανωτέρα, Πτυχίο ή Δίπλωμα) ενώ προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής μουσικών συνόλων και η παρακολούθηση από νέους συνθέτες. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, εξελίσσονται δύο παράλληλα προγράμματα μαθημάτων, το πρακτικό και το θεωρητικό.

 

Στο πρακτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται ασκήσεις στις σύχρονες τεχνικές οργάνων και εκπαίδευση στην ρυθμολογία, το κούρδισμα, τον συντονισμό, τον σύγχρονο αυτοσχεδιασμό και τις αλεατορικές μορφές, καθώς και προετοιμασία των έργων σε μορφή ανοικτής πρόβας και συναυλιών.

 

Στο θεωρητικό πρόγραμμα, που είναι κοινό για όλους τους σπουδαστές, περιλαμβάνονται μαθήματα που αφορούν στις ιδιαιτερότητες της Νέας Μουσικής. Ενδεικτικά περιλαμβάνονται: Ιστορία Μουσικής (διαπολιτισμική) σε συνάρτηση με το εκάστοτε πρόγραμμα/θεματική, Ανάλυση των έργων, Νέες Σημειογραφίες, Νέα τεχνολογικά μέσα κ.α.

 

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Στα Σεμινάρια Ερμηνείας Σύγχρονης Μουσικής θα διδάξουν οι σολίστ/μέλη του Συνόλου Φεστιβάλ Ιονίων:

  • Μουσικά όργανα: Ηρώ Σειρά βιολί, Ηλίας Σδούκος βιόλα, Ζαχαρίας Ταρπάγκος φλάουτο, 

Σπύρος Τζέκος κλαρινέτο, Κωνσταντίνος Δεστούνης πιάνο. 

  • Φωνητική ερμηνεία: Αγγελική Καθαρίου, μεσόφωνος. Αναπληρώτρια Kαθηγήτρια του TMET του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συνεργάτις του Συνόλου και artist in residence του Ωδείου Αθηνών.
  • Θεωρητικά μαθήματα: Ανάργυρος Δενιόζος, Καλλιτεχνική επιμέλεια του Συνόλου Φεστιβάλ Ιονίων, συνθέτης και μουσικολόγος. 

Τα μαθήματα του σεμιναρίου θα λάβουν χώρα στις αίθουσες του Ωδείου Αθηνών

 

ΛΟΙΠΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ στο πλαίσιο των Σεμιναρίων

 

Στρογγυλή τράπεζα: Αίθουσα «Τάτσης Αποστολίδης», 5 Νοεμβρίου στις 19:00.

«Δια – λογος»  …συνομιλώντας με συνθέτες του 21ου αιώνα – στρογγυλή τράπεζα
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά ο δημιουργικός κύκλος συζητήσεων «Δια – λογος» του οποίου τη σύλληψη και υλοποίηση υπογράφει η μεσόφωνος  Αγγελική Καθαρίου, που συνομιλεί σε πρώτο πρόσωπο με διακεκριμένους συνθέτες του αιώνα μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για το πρώτο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-23 η κ. Καθαρίου συζητά με τους Ilya Levinson και Αθανάσιο Ζέρβα για το «ἐν ἀρχῇ..» της μουσικής πράξης, τη συνεργασία μεταξύ συνθέτη και performer, τον Λόγο, τη μουσική δημιουργία.

 

Συναυλία: Αίθουσα «Τάτσης Αποστολίδης», 19 Δεκεμβρίου στις 19:00

Τα σεμινάρια  θα ολοκληρωθούν με την συναυλία των συμμετεχόντων και του Συνόλου Φεστιβάλ Ιονίων.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

  • Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην on line αίτηση μέχρι και την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για την εγγραφή σας: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
  • Για την έναρξη των μαθημάτων κάθε τάξης (μουσικά όργανα και φωνητική ερμηνεία), απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον τριών (3) ατόμων. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά κύκλο είναι τα οκτώ (8) άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης.
  • Η παρακολούθηση όλων των μαθημάτων του σεμιναρίου είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, εφόσον δεν ξεπεράσουν τις 2 απουσίες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

  • Τα συνολικά δίδακτρα για την συμμετοχή σε κάθε μία από τις έξι τάξεις (μουσικά όργανα και φωνητική ερμηνεία), είναι €100 και συμπεριλαμβάνουν την παρακολούθυηση των θεωρητικών μαθημάτων. Για τους εγγεγραμμένους σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών, τα δίδακτρα είναι €70
  • Τα δίδακτρα καταβάλλονται εφάπαξ και προπληρώνονται με την υποβολή της αίτησης εγγραφής.
  • Σε περίπτωση απουσιών ή διακοπής της παρακολούθησης, δεν επιστρέφεται μέρος ή το συνολικό ποσό των διδάκτρων που έχουν καταβληθεί.

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ

Τα δίδακτρα κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό:EUROBANK: ΙΒΑΝ GR 63 0260 2380 0002 2020 0947 813

Δικαιούχος: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΜΚΕ 

Αιτιολογία κατάθεσης: Σεμινάρια Ερμηνείας Σύγχρονης Μουσικής και ΟΝΟΜΑ/ΕΠΩΝΥΜΟ όπως στην αίτηση εγγραφής. Παρακαλούμε να στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης των διδάκτρων στο: ionianfest@gmail.com

Ευγενική Σημείωση: Τα τραπεζικά έξοδα εμβάσματος από άλλη τράπεζα επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον εντολέα – σπουδαστή [DEBT/OUR].

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για εγγραφές, αιτήσεις, δίδακτρα και το πρόγραμμα των μαθημάτων του σεμιναρίου, επικοινωνήστε με την Πολιτιστική εταιρεία ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Κ. 6947 436690 (καθημερινές 11.00 – 19.00), E. ionianfest@gmail.com

 

E. ionianfest@gmail.com

 

 

 

 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu