Σεμινάριο «ALL’USANZA TEATRALE» | 30 Νοε & 1-2 Δεκ ’23

«ALL’USANZA TEATRALE». Από τη μουσική στη σκηνική ερμηνεία | 30.11 & 1-2.12.2023

Διαδραστικό σεμινάριο μουσικής δραματουργίας με βάση το έργο του W.A. Mozart

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023  &  Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
Πρωί: 11:00-16:00 | Απόγευμα: 18:00-21:00
Αίθουσα Σεμιναρίων αρ. 21

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
Παρουσίαση: 19:30-21:30
Αίθουσα αρ. 35


Κεντρικός άξονας του σεμιναρίου είναι η έννοια της μουσικής δραματουργίας και η σημασία της για τη δόμηση της μουσικοθεατρικής ερμηνείας. Παράλληλα με το κεντρικό μέλημα της σύνδεσης της μουσικής και της θεατρικής γραφής, θα διερευνηθούν και θα εφαρμοστούν έννοιες-κλειδιά όπως η δράση και η απεύθυνση, η δραματουργική συνθήκη και το μουσικό συμβάν. Θα θιγούν επίσης παράπλευρα πεδία της ερμηνείας όπως η προφορά, η προσωδία, η στιχουργική και η ιστορικά ενημερωμένη εκτελεστική πρακτική.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε λυρικούς τραγουδιστές ως ενεργά μέλη καθώς και σε μουσικούς προετοιμαστές, αρχιμουσικούς, σκηνοθέτες, λιμπρετίστες, δραματουργούς, συνθέτες και άλλους επαγγελματίες του μουσικού θεάτρου οι οποίοι μπορούν να συμμετάσχουν με την ιδιότητα του ακροατή.

Βασικός εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο συνθέτης, αρχιμουσικός, μουσικολόγος και Καθηγητής του ΩΑ και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου Χαράλαμπος Γωγιός.

Φιλοξενούμενοι εισηγητές είναι: ο σκηνοθέτης και Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αλέξανδρος Ευκλείδης, ο σκηνογράφος και ενδυματολόγος Κωνσταντίνος Ζαμάνης και ο τσεμπαλίστας, τραγουδιστής, αρχιμουσικός και Καθηγητής του Ινστιτούτου Παλαιάς Μουσικής του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Βιέννης Ιάσων Μαρμαράς.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων:

  • Ενεργοί σπουδαστές μέχρι και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου
  • Ακροατές μέχρι και τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

Συμπληρώστε και υποβάλλετε την αίτησή σας εδώ:

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 〉

 

Πληροφορίες σεμιναρίου σε μορφή PDF εδώ.


 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu