Σεμινάριο κλασικού μπαλέτου με την Yanelis Rodriguez

Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών διοργανώνει σεμινάριο κλασσικού μπαλέτου και ρεπερτορίου με την Κουβανή Yanelis Rodriguez- Ferrer, πρώτη χορεύτρια στο Essen της Γερμανίας (Aalto Ballet Theatre), από 21 – 24 Μαρτίου 2017.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε προχωρημένους και επαγγελματίες χορευτές. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα γίνει αφιέρωμα με οπτικό υλικό στην χορεύτρια, με προβολή γνωστών χορογραφιών που έχει χορέψει. Η παρακολούθηση της προβολής θα είναι ελεύθερη, για όλους.

Τιμή σεμιναρίου 70 ευρώ. Η ημερήσια διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι 3ωρη. Οι ακριβείς ώρες θα ανακοινωθούν μετά τις 15 Μαρτίου, σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες.

Δηλώσεις συμμετοχής στο lzafiropoulou@athensconservatoire.gr και στο τηλ: 6936 869091, έως 15 Mαρτίου.

Όποιος από τους ενδιαφερόμενους έχει έτοιμη variation, παρακαλούμε να το δηλώσει συγχρόνως με την κράτηση θέσης, η οποία είναι απαραίτητη.

Λίγα λόγια για την Yanelis RodriguezFerrer

H Yanelis Rodriguez- Ferrer γεννήθηκε στην Κούβα, όπου αρχικά σπούδασε χορό στo Alejo Carpentier School (1996-2001) και στη συνέχεια στο Ballet Nacional de Cuba (2001-2004). Έχει πάρει το πρώτο βραβείο το 2002 και το 2004, σε δύο συνεχόμενους Διεθνείς Διαγωνισμούς  Μπαλλέτου στην Αβάνα (7th & 8th International Ballet Competition in Havana).

Οι πρώτες της επαγγελματικές συνεργασίες ξεκίνησαν με τα αναγνωρισμένα Cuban National Ballet, Camagüey Ballet και Laura Alonso’s Company, χορεύοντας “Sylvia”, “Le Corsaire”, “Sleeping Beauty”, “Don Quixote”, “Swan Lake”, “The Nutcracker” , “La Esmeralda”.

Από το 2008 έως το 2011 χόρευε στο Aenon Dance Theatre στην Ελλάδα, υπό τη διεύθυνση του Daniel Lommel. Το 2010 περιόδευσε με το Macedonian National Ballet (FYROM) παρουσιάζοντας το “Les Sylphides” και τον “Don Quixote”, όπου είχε το ρόλο της Kitri.

Το 2012 έγινε μέλος του Aalto Ballet Theatre (Essen), όπου και το 2016 προήχθη σε Πρώτη Χορεύτρια. Ως τέτοια, χόρεψε “Carmen/Bolero”, “A Midsummer Night′s Dream“, “Giselle”, “Don Quixote”, “Romeo and Julia”, “Nutcracker”. Ως κύρια σολίστ του Aalto Ballet Theatre έχει χορέψει χορογραφίες των Jiří Kylián ,David Dawson, Ohad Naharin, Stijn Celis, Heinz Spoerli, Christian Spuck, Patrick Delcroix, Alexander Ekman.

Η Rodriguez- Ferrer υπήρξε συνεργάτιδα του Συνόλου Corporis Miracula, συνεργαζόμενου συνόλου χορού με το Ωδείο Αθηνών από το 2014.

Share to:

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu