ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ & ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Ένας πολύ καινοτόμος κύκλος σεμιναρίων ξεκινάει από φέτος (2016) που σκοπό έχει να δώσει πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις πάνω στην σχέση της μουσικής με την εικόνα και ιδιαίτερα τον κινηματογράφο, την video – art, την εικονική πραγματικότητα (3D, mapping projection – επαυξημένη πραγματικότητα, video games κτλ. ).

Μέσα από την χρήση πολλών παραδειγμάτων, την δημιουργία συντόμων κινηματογραφικών μουσικών πάνω σε ταινίες, animation, βωβού κινηματογράφου και ταινίες που δημιουργούν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, θα γίνει μια συστηματική προσέγγιση της λειτουργικής και δημιουργικής σχέσης μουσικής και εικόνας.

Πέρα από τα παραπάνω, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τις διασυνδέσεις της μουσικής και με άλλες παραστατικές τέχνες όπως ο χορός, το physical theatre, η παντομίμα και οι διάφορες σύγχρονες μορφές performance, αφομοιώνοντας θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις  γόνιμες, χρηστικές με δημιουργικές και παιδαγωγικές προοπτικές.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές ανώτερων θεωρητικών , συνθέτες, εκτελεστές μουσικής, μαέστρους αλλά και χορευτές, χορογράφους, σκηνοθέτες, ηθοποιούς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη Γραμματεία του Ωδείου Αθηνών.

Διάρκεια: 7 συνεδρίες, κάθε 1η Τετάρτη του μήνα 7μμ – 10μμ.

Έναρξη το Νοέμβριο 2016 με τη δυνατότητα συνεχούς αμφίδρομης ηλεκτρονικής  επικοινωνίας με τον διδάσκοντα για οποιοδήποτε ερώτημα η διευκρίνιση .

Δίδακτρα: € 350 ευρώ συνολικά (για τους σπουδαστές του Ωδείου μία συνεδρία δωρεάν, δηλαδή €300 συνολικά)

Διδάσκων: Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Συνθέτης, Καθηγητής Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Σχολή Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών

Comments are closed.

© 2016-2017 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu