ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΦΩΝΗΤΙΚΗ

Το Τμήμα Σύγχρονης Φωνητικής με καθηγήτρια την Λαρίσα Ιασωνίδου προσφέρει μαθήματα που απευθύνονται σε όλους (συμπεριλαμβανομένων τραγουδιστών, ηθοποιών, εκπαιδευτικών, εκφωνητών ραδιοφώνου και τηλεόρασης, κ.ο.κ.) όσους επιθυμούν να βελτιώσουν σημαντικά την φωνητική τους απόδοση μέσω της σωστής τεχνικής τοποθέτησης, ορθοφωνίας, αναπνευστικής εξάσκησης. Επιπρόσθετα, για τους σπουδαστές οι οποίοι ασχολούνται με το τραγούδι, προσφέρονται μαθήματα ρεπερτορίου, όπου μπορούν να εφαρμοστούν οι γνώσεις που αποκτήθηκαν, σε πρακτικό επίπεδο.

Η μέθοδος διδασκαλίας που ακολουθείται στο τμήμα βασίζεται σε βασικούς άξονες όπως η γνώση της φυσιολογίας και ανατομίας του φωνητικού οργάνου, η τεχνική της αναπνοής, η τεχνική της τοποθέτησης της φωνής, η ορθοφωνία, καθώς και η ανά περίπτωση προσέγγιση της φωνής σε σχέση με το ύφος που επιθυμεί να ασχοληθεί ο ενδιαφερόμενος. Η καλή συνεργασία του σώματος και της φωνής, συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, ταυτόχρονα με την όσο το δυνατόν λιγότερη φωνητική κόπωση.

Για παιδιά κάτω των 17 ετών προσφέρονται μαθήματα φωνητικής προπαιδείας.

Εργαστήρι φωνητικής προπαιδείας
Το Τμήμα Σύγχρονης Φωνητικής με υπεύθυνη καθηγήτρια την Λαρίσα Ιασωνίδου και την καλλιτεχνική της συνεργάτιδα Δέσποινα Παναγιώτου ανακοινώνουν τη δημιουργία ειδικού εργαστηρίου Φωνητικής Προπαιδείας, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους.
Το εργαστήριο είναι εμπνευσμένο από την πολυετή εμπειρία της καθηγήτριας Λαρίσας Ιασωνίδου στην διδασκαλία της φωνητικής, την συνεργασία με επαγγελματικές και παιδικές χορωδίες, ωδεία και άλλους φορείς. Η βαθιά γνώση των θεμάτων που έχουν σχέση με την ανάπτυξη του φωνητικού οργάνου των παιδιών και των εφήβων, αλλά και η πρακτική εφαρμογή των γνώσεων και η διαφοροποιημένη προσέγγιση αναλόγως την κάθε περίπτωση, συμβάλουν στην επιτυχημένη απόδοση του κάθε μαθητή. Στην εποχή μας παρατηρείται όλο και συχνότερα η συμμετοχή των παιδιών σε χορωδίες από πολύ μικρές ηλικίες εντός και εκτός του σχολικού τους περιβάλλοντος (ως χορωδοί αλλά και ως σολίστ), φέρνοντας το θέμα της φωνητικής παιδείας και
γενικότερα της μουσικής παιδείας, στο προσκήνιο της σημερινής πραγματικότητας. Η σωστή καθοδήγηση με σεβασμό στο φωνητικό όργανο που αναπτύσσεται και χρειάζεται ειδική ,διακριτική διαχείριση θα βοηθήσει στην ομαλή εξελικτική πορεία του. Τα μαθήματα φωνητικής προπαιδίας δίνουν δυνατότητα στα παιδιά μέσα από εξάσκηση και εφαρμογή των αποκτουμενων γνωσεων στο ρεπερτόριο να βελτιώσουν την απόδοση τους και να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον
ελεύθερό χρόνο τους.
Εργαστήρι παραδοσιακού τραγουδιού​

Comments are closed.

© 2016-2017 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu