ΣΧΟΛΗ ΛΟΓΟΥ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΕΙΘΟΥΣ

 

“Φοβάμαι ότι θα τα χάσω”…

Αυτός είναι ο μόνιμος φόβος όσων ετοιμάζονται να εκφωνήσουν μια ομιλία μπροστά σε κοινό. Όσο κι αν ένας τέτοιος φόβος είναι απόλυτα φυσιολογικός, είναι ανάγκη να τον διαχειριστούμε, ώστε να μπορέσουμε να εκφραστούμε με σαφήνεια μεταφέροντας απρόσκοπτα τις ιδέες μας στο ακροατήριο.

Ύστερα πρέπει να ασχοληθούμε με την καθαρότητα της εκφοράς του λόγου, χωρίς την οποία ό,τι κι’ αν πούμε δεν θα είναι εύκολα κατανοητό. Έπεται η “Γλώσσα του Σώματος”, το κύριο εργαλείο της ανθρώπινης επικοινωνίας, χωρίς το οποίο ο λόγος μας δεν γίνεται πιστευτός.

Το μάθημα επικεντρώνεται στη συνειδητοποίηση των προβλημάτων του λόγου και στα εμπόδια που αυτός πρέπει να υπερπηδήσει προκειμένου ο χρήστης του να εκφραστεί με πληρότητα και σαφήνεια. Προβλήματα άρθρωσης, η σωστή εκφώνηση συμφώνων και φωνηέντων, η αναπνοή, τεχνικές χαλάρωσης, σωματική συμπεριφορά, διαχείριση του άγχους της έκθεσης μπροστά στο κοινό αλλά και εμβάθυνση στις εσωτερικές στοιβάδες της προσωπικότητας που επηρεάζουν το λόγο εξετάζονται διεξοδικά μέσα από ένα εύκολα κατανοητό, διαχειρίσιμο και εύκολο στην εφαρμογή του πρόγραμμα ασκήσεων. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε σπουδαστή  ανάλογα με την καλλιέργεια, την αντίληψη, τα όποια εμπόδια, το υπόβαθρο και τους στόχους του.

Η διάρκεια του μαθήματος προσδιορίζεται σε ένα έτος, χρονικό όριο μετά το οποίο ο σπουδαστής θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το φωνητικό του όργανο με επάρκεια και καθαρότητα.

Απευθύνεται σε ηθοποιούς, μαθητευόμενους ηθοποιούς, δημοσιογράφους, δικηγόρους, εκπαιδευτικούς, στελέχη επιχειρήσεων, θεραπευτές, πωλητές, ιατρούς, πολιτικούς και σε όσους αισθάνονται πως το κύριο μέσον με το οποίο εκφράζονται, δηλαδή η φωνή, χρειάζεται βελτίωση και φροντίδα.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: 1.30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 3 μήνες (Νοέμβριος – Ιανουάριος)

ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ: ΤΡΙΤΗ 8-9.30 μμ.

ΕΝΑΡΞΗ: Τρίτη 15 Νοεμβρίου

 

Στη Σχολή Λόγου του Ωδείου Αθηνών διδάσκει ο Κωστής Σφυρικίδης.

Comments are closed.

© 2016-2017 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu