Οι στόχοι του Ωδείου Αθηνών για το 2017

Ο Νίκος Τσούχλος, Πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών, μίλησε στο Monopoli.gr και στη Στέλλα Χαραμή, για την πορεία του Ωδείου Αθηνών το 2016 και τις προοπτικές το 2017:

Η χρονιά που τελειώνει ήταν σημαντική για το Ωδείο Αθηνών, μια χρονιά έντονη που μας έδωσε αρκετές χαρές και ικανοποίηση, γιατί αρκετές προσπάθειες των περασμένων χρόνων μπήκαν επιτέλους σε ένα δρόμο και αποφέρουν ήδη καρπούς.

Μπήκαν θεμέλια άλλοτε εμφανή, όπως η αποκατάσταση και πολλαπλή αξιοποίηση υπόγειων χώρων του Ωδείου Αθηνών από τον οργανισμό ΝΕΟΝ, η δραστηριοποίηση μας σε σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όπως το Metamorphosis του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η διεθνής αναγνώριση με τη συνεργασία της Δραματικής Σχολής με τη Ρωσική Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης (GITIS), και άλλα πολλά.
Τα λιγότερο εμφανή θεμέλια ήταν ίσως ακόμα πιο σημαντικά, όπως η κατάρτιση, από κοινού με το Υπουργείο Πολιτισμού, ενός οδικού χάρτη για τις σχέσεις του Ωδείου Αθηνών με το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και η οριστική επίλυση οδυνηρών οικονομικών εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, που μας βάζει σε μια νέα γραμμή επανεκκίνησης από το νέο έτος.
Οι στόχοι για το 2017 χτίζονται μεθοδικά πάνω στα θεμέλια αυτά, με εργαλείο πρώτα απ’ όλα τους ανθρώπους του Ωδείου Αθηνών, αλλά και τις πολλαπλές συνέργειες με άλλους σημαντικούς φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για παράδειγμα, η περαιτέρω ενεργοποίηση των πολιτιστικών μας υποδομών συνδέεται με την προσεχή λειτουργία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου στη νέα μόνιμη έδρα του στους χώρους του Ωδείου, αλλά και τη φιλοξενία σειράς σημαντικών εικαστικών γεγονότων διεθνούς εμβέλειας. Ταυτόχρονα, ο στόχος δημιουργίας της Ανώτερης Ακαδημίας Μουσικής του Ωδείου Αθηνών μοιάζει επιτέλους ολοένα και λιγότερο ουτοπικός.
Αξίζει να πω ότι μας γεμίζει ικανοποίηση που ολοένα και συχνότερα ακούμε πολλά καλά και ενθαρρυντικά σχόλια από πολλούς ανθρώπους, που σημαίνει ότι η όλη μας προσπάθεια, γνωστή ή άγνωστη, αναγνωρίζεται και το Ωδείο Αθηνών ξαναβρίσκει σταδιακά τη θέση που του αξίζει στο χάρτη της πόλης.
Όλα αυτά λοιπόν είναι επιμέρους κεφάλαια, του ευρύτερου οράματος που λέγεται ‘επανεκκίνηση του Ωδείου Αθηνών’: Πάνω στη βάση μιας μεγάλης παράδοσης ενάμιση αιώνα, για τη δημιουργία μιας καινούριας ολοζώντανης εστίας πολιτισμού, εκπαίδευσης και νεωτερικότητας στην καρδιά της Αθήνας.”
(Αναδημοσίευση από το Monopoli.gr)

 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu