Συναυλία Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας ΕΡΤ | 8.4.2024

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, Ώρα 20:30
Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε μια ιδιαίτερη συναυλία στο Ωδείο Αθηνών, σε σημαντικά έργα της ιστορίας της μουσικής. Η εμβληματική συμφωνία του Διός του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ συναντά την εισαγωγή-φαντασία Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Τσαϊκόφσκι και το Vocalise του Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791): Symphony no.41,K.551 C major (Jupiter)
  • Sergei Rachmaninoff (1873 – 1943): Vocalise (Arrangement for orchestra by the composer)
  • Piotr Ilyich Tchaikovsky (1840 – 1893) : Romeo and Juliet (overture-fantasy)


Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος: 10€  |  Διακεκριμένη θέση: 15€
Μειωμένο εισιτήριο (Μαθητικά, Φοιτητικά, Νέοι, Άνεργοι, 65+, ΑΜΕΑ): 6€

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ ιδρύθηκε το 1938 και καλύπτει το κλασικό, ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Έχει παρουσιάσει έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών, μαέστρων και ερευνητών μέσα από ηχογραφήσεις, ζωντανές μεταδόσεις από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση καθώς και από συναυλίες στην Αθήνα και την περιφέρεια.

Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ διηύθυναν ως προσκεκλημένοι συνεργάτες πολλοί Έλληνες και ξένοι μαέστροι καθώς και συνθέτες διεθνούς φήμης, όπως οι: Δημήτρης Μητρόπουλος, Μιλτιάδης Καρύδης, Γεχούντι Μενουχίν κ.ά. και έχουν συμπράξει ως σολίστ πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες, όπως οι: Τζίνα Μπαχάουερ, Χοσέ Καρρέρας, Aγνή Μπάλτσα, Mονσεράτ Kαμπαγέ, Πλάθιντο Ντομίνγκο, Άντζελα Γκεόργκιου κ.ά.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο και θεωρείται από τα πιο δυναμικά, άρτια και δραστήρια συμφωνικά συγκροτήματα της Ελλάδας.

Από τον Φεβρουάριο του 2023, Διευθυντής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ είναι ο Μιχάλης Οικονόμου.

//

Ο Μιχάλης Οικονόμου σπούδασε μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς επίσης βιολί, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο. Λαμβάνοντας πέντε υποτροφίες συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης αποκτώντας Master στη διεύθυνση ορχήστρας και Διδακτορικό στη σύνθεση. Από το 2023 έχει αναλάβει την μουσική διεύθυνση της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Είναι επίσης αρχιμουσικός της συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, διευθυντής του μουσικού τμήματος και τακτικό μέλος της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και καθηγητής διεύθυνσης ορχήστρας στο Ωδείο Αθηνών. Παράλληλα, ο Μιχάλης Οικονόμου έχει δημιουργήσει και διδάσκει το μοναδικό πανελλήνιο masterclass διευθυνσης ορχήστρας της χώρας μας, καθώς επίσης τέσσερα διεθνή ετήσια σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας (Ουγγαρία-Μάλτα- Ρουμανία – Αθήνα). Το 2011 κατόπιν ψηφοφορίας εκατό μουσικών διαφορετικών εθνικοτήτων, εξελέγη καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κατάρ, ενώ επί σειρά ετών ο πρώτος μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Μάλτας. Είναι τακτικός προσκεκλημένος μαέστρος όλων των Ελληνικών ορχηστρών και τουλάχιστον είκοσι διαφορετικών συμφωνικών ορχηστρών του εξωτερικού. Εκπροσωπείται από το κορυφαίο καλλιτεχνικό γραφείο IMG Artists και πραγματοποιεί περισσότερες από τριάντα συναυλίες ανά τον κόσμο ετησίως.

 

 


 

 

 

 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu