Συναυλία της Wartburg College Choir | 28.04.2023

Συναυλία Θρησκευτικής Χορωδιακής Μουσικής με την Wartburg College Choir και τη συμμετοχή της Mικτής Χορωδίας του Ωδείου Αθηνών και της χορωδίας των “Μικρών Μουσικών” του Ωδείου Αθηνών.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 στις 8μμ, στο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος, με ελεύθερη είσοδο.

  • Θα ακουστούν έργα J. S. Bach, G. P. Palestrina, F. Martin, L. Delibes κ.α.
  • Μουσική Διεύθυνση, Dr Lee Nelson


Λίγα λόγια για τη Χορωδία Wartburg

Η Χορωδία Wartburg ιδρύθηκε το 1937 και έχει λάβει διεθνή αναγνώριση από τους κριτικούς για την ευελιξία του ήχου, την καλλιτεχνική ακεραιότητα και τον καινοτόμο προγραμματισμό. Η Χορωδία ανακηρύχθηκε ο εθνικός νικητής του Αμερικανικού Βραβείου Χορωδιακής Παράστασης 2017 (κατηγορία κολεγίου/πανεπιστημίου) και έχει προσκληθεί για ειδικές εμφανίσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης μιας παράστασης στο White House Holiday Concert Series.

Η χορωδία έχει εμφανιστεί σε τρία εθνικά και πέντε τμηματικά συνέδρια ACDA. Η Χορωδία Wartburg είναι ένα από τα πέντε χορωδιακά σύνολα του Wartburg College και αποτελείται από φοιτητές από διάφορους ακαδημαϊκούς κλάδους.


Λίγα λόγια για τον Dr. Lee Nelson

Ο Δρ Lee Nelson κατέχει την έδρα Patricia R. Zahn στη διεύθυνση χορωδίας και υπηρετεί, μεταξύ άλλων, ως μαέστρος και δάσκαλος, ως Διευθυντής Χορωδιακών Δραστηριοτήτων στο Wartburg College του Waverly της Αϊόβα. Ο Nelson περιοδεύει ετησίως με τη Χορωδία Wartburg σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και σε διεθνείς περιοδείες κάθε τρία χρόνια.

Είναι διακεκριμένος μαέστρος και παιδαγωγός για τη συνεργασία, την ηγεσία και την ενδυνάμωση των άλλων. Πρεσβευτής της σύγχρονης μουσικής, ο Νέλσον τακτικά αναθέτει και ερμηνεύει νέα έργα χορωδιακής λογοτεχνίας.

 

 

 


 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu