Συναυλία Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής

Συναυλία 

Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής 

Δευτέρα, 27 Ιουνίου

Ώρα 19.30

Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής»

Είσοδος Ελεύθερη

 

Η καθιερωμένη ετήσια συναυλία εξετάσεων του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 19:30 στην αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής». Οι σπουδαστές με επικεφαλής τον υπεύθυνο του τμήματος συνθέτη και εκπαιδευτικό Θανάση Πολυκανδριώτης θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στους σπουδαίους συνθέτες Μάνο Λοΐζο και Σταύρο Κουγιουμτζή.

 

Το φετινό αφιέρωμα έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Πολυκανδριώτη καθώς εκείνος έπαιξε τις πρώτες εκτελέσεις των τραγουδιών των δύο συνθετών. Τις γνώσεις του και τις σημαντικές στιγμές του από τη δισκογραφία της εποχής μεταλαμπαδεύει στους μαθητές και μελλοντικούς σολίστες της Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης.

 

Στη συναυλία εκτός από τους μαθητές θα λάβουν μέρος και καθηγητές του Τμήματος Λαϊκής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών καθώς και μέλη του Μουσικού Συνόλου ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ. Με την παρουσία τους θα τιμήσουν τους δημιουργούς αλλά και τους μαθητές, επώνυμοι τραγουδιστές. 

 

Τη συναυλία θα προλογίσει ο ηθοποιός Μιχάλης Αλικάκος.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΑΤΗΣ Βιογραφικό

Έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους καλύτερους εκτελεστές στο μπουζούκι και έχει πραγματοποιήσει σπουδαίες συνεργασίες και πρώτες εκτελέσεις στην ελληνική δισκογραφία, σε τραγούδια και άλμπουμ όπως «Μικρά Ασία» και «Βυζαντινός Εσπερινός» του Κ.Καλδάρα, «Σταυρός του Νότου» του Θ.Μικρούτσικου, «Ρεζέρβα» και «Τραπεζάκια έξω» του Δ.Σαββόπουλου, το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» του Μ.Λοΐζου, «Μικρές πολιτείες» του Στ.Κουγιουμτζή, «Ο Δρόμος» του Μ.Πλέσσα, «Σκληρός Απρίλης του `45» και «Αθανασία» του Μ.Χατζιδάκι, «Ανατολή και Μπαλάντες» του Μ.Θεοδωράκη, «Κέντρο διερχομένων» του Ν.Μαμαγκάκη, «Παρών» του Α. Πάνου και πολλά άλλα.

Το συνθετικό του έργο ξεκίνησε το 1965 και συνεχίζεται έως σήμερα με περισσότερα από 1.000 τραγούδια. Συνεργάσθηκε με όλους τους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές Στ.Καζαντζίδη, Στρ.Διονυσίου, Γ.Πάριο, Μαρινέλλα, Τ.Βοσκόπουλο, Γ.Πουλόπουλο και άλλους. 

Δημιούργησε το μουσικό σύνολο μπουζουκιών «Οι Επόμενοι» για να εκπληρώσει μία δια βίου ανάγκη να μεταδώσει την αγάπη μου για τα παραδοσιακά όργανα στις νεότερες γενιές και να συγκεντρώσει όσους εκτιμούν τη δύναμη της ελληνικής λαϊκής μουσικής. Από τις σπουδαιότερες στιγμές στην πορεία του συνόλου είναι η συνεργασία τους με τον Paco Penia και την Dulce Pontes στο Ηρώδειο το 2009 και η εμφάνισή του στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. 

Από το 2014 είναι επικεφαλής του τμήματος λαϊκής μουσικής, μπουζουκιού και συγγενών λαϊκών οργάνων του Ωδείου Αθηνών.

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης είναι ο εμπνευστής και ο συντονιστής ομάδας επιστημόνων για την αναγνώριση του ελληνικού μπουζουκιού ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά στην UNESCO.

Είναι ο άνθρωπος που αγωνίστηκε από το 1993 για την αναγνώριση των 27 λαϊκών παραδοσιακών οργάνων προκειμένου να ενταχθούν στην εκπαίδευση με 7εητή φοίτηση και κρατικό πτυχίο.

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu