Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής – έναρξη 5/10

Η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών ιδρύθηκε το 1903 στο πλαίσιο της γενικότερης απαίτησης της Εκκλησίας αλλά και της κοινωνίας για σοβαρή και συστηματική διδασκαλία της Βυζαντινής ως κατ’ εξοχήν μουσικής της Ορθοδόξου Θείας Λατρείας.
Η Σχολή λειτούργησε υπό την καθοδήγηση μεγάλων προσωπικοτήτων όπως οι Ψάχος, Περιστέρης, Αγγελόπουλος κ.ά.

Σήμερα, Επίτιμος Έφορος και επί κεφαλής της Σχολής είναι ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών Απόστολος Παπαδόπουλος. Διδάσκει, ως διδάσκαλος και ο ιεροψάλτης Παναγής Μιχαλιτσιάνος.

Η Σχολή, αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού, συνεχίζει απρόσκοπτα την αποστολή της, η οποία συνίσταται στην μόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση ιεροψαλτών και διδασκάλων-καθηγητών Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής. Το Ωδείο Αθηνών παρέχει επίσης τη δυνατότητα απόκτησης Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών. Οι απόφοιτοι της Σχολής μας δύνανται να διεκδικήσουν θέση ιεροψάλτη σε όλους τους Ορθοδόξους Ιερούς Ναούς, καθώς και θέση διδασκάλου ή καθηγητή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής σε όσα ωδεία, μουσικές σχολές και λοιπά εκπαιδευτήρια προβλέπεται η διδασκαλία της.

Με την αρωγή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, το Ωδείο Αθηνών προσφέρει υποτροφίες για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024. 

Έναρξη μαθημάτων: 5 Οκτωβρίου 2023

Δείτε περισσότερα για τη Σχολή και τα διδασκόμενα μαθήματα εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • Για εγγραφές, δίδακτρα, ωράρια κ.ά. επικοινωνήστε με την Κεντρική Γραμματεία του Ωδείου Αθηνών.
  • Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής:
    Παναγιώτης Μιχαλιτσιάνος, KΙΝ: 697 817 6181, E: pmichalitsianos@athensconservatoire.gr

 


 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu