ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΕΜΠΑΛΟ,Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΕΜΠΑΛΟ

Σονάτες εποχής και κομμάτια για βιολοντσέλο και τσέμπαλο

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής

Ώρα 20:00

 

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Ο Δημήτρης Γούζιος, βιολοντσέλο και η Μαρία Καρυτινού, τσέμπαλο παρουσιάζουν μία μουσική διαδρομή σε τέσσερις αιώνες με δύο όργανα δεμένα με μοναδικά ηχοχρώματα από το παρελθόν που αφηγούνται μουσικές ιστορίες Ανατολής και Δύσης.

 

Θα ακουστούν τα έργα:

Δ. Γούζιος, Ταξίδι στο Όνειρο

M.T.V. Paradis, Sicilienne 

  1. Marcello, Σονάτα σε μι ελάσσονα
  2. S. Bach, Arioso από την καντάτα αρ. 156 

J.M.C.F. Dall Abaxo, Δ. Γoύζιος, Caprice

  1. Vivaldi, Σονάτα σε μι ελάσσονα 
  2. S. Bach, Β. Μarcello, Adagio, BWV 974 
  3. Haydn, Σονάτα σε σολ μείζονα
  4. Boccherini, Rondo
  5. Eccles, Σονάτα σε σολ ελάσσονα

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 12€

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 6€

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

 

Ο Δημήτρης Γούζιος γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε  από  το Ωδείο Αθηνών με άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο. Παράλληλα τελείωσε τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στην Ακαδημία του Γκίλντχολ  του Λονδίνου με τριετή υποτροφία. Είναι κορυφαίος πρώτος μουσικός στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και έχει συμπράξει ως σολίστ με όλες τις Ελληνικές ορχήστρες καθώς και με πολλές ξένες. Έχει διδάξει ακόμη σε διεθνή σεμινάρια. Τα τελευταία τριάντα χρόνια ασχολείται με την σύνθεση, και έργα του έχουν παρουσιασθεί στην  Ελλάδα και στο εξωτερικό λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Μέρος του συνθετικού του έργου κυκλοφορεί σε δίσκο ακτίνας.  

 

Η Μαρία Καρυτινού γεννήθηκε  στην  Αθήνα. Σπούδασε  πιάνο στο  Ωδείο  Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα (τάξη  Άρη Γαρουφαλή), και τσέμπαλο  στο Ωδείο  Atheneaum (τάξη Μαργαρίτας  Δαλμάτη), παίρνοντας δίπλωμα με άριστα, πρώτο βραβείο και το βραβείο ”Feruccio  Vignanneli”. Πήρε μαθήματα τελειοποίησης πιάνου  και   συνοδείας Lied από τον  Ulrich Raderrmacher και τσέμπαλου από τον Salvo Romeo. Έχει δώσει συναυλίες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, στην Κύπρο, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία και Ισπανία..

Έχει βραβευθεί στον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου της HELEXPO (β’ βραβείο). Έχει συνεργαστεί με όλες  τις Ελληνικές ορχήστρες καθώς και με το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σε συναυλίες, ηχογραφήσεις και ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την ΚΟΘ, την Ορχήστρα Δωματίου Πατρών,την Ορχήστρα Δωματίου Εθνικής Λυρικής Σκηνής  και την ορχήστρα ACADEMICA. Έχει πάρει  μέρος στο διεθνές φεστιβάλ των Δύο Κόσμων στο Τρουχίλιο (Trujillo) της Ισπανίας. Διδάσκει πιάνο στο Εθνικό, Αττικό και Θουκυδίδειο  Ωδείο. Aπό το 2009 είναι καθηγήτρια της Σχολής Τσέμπαλου του Ωδείου Αθηνών.

 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu