Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών 7-11 Ιουλίου

Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών 7-11 Ιουλίου

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών προσκαλεί τον Anatoli Vasiliev για ένα πενθήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στους Δελφούς από 7 έως και 11 Ιουλίου 2021.

Χάρη στη γενναιόδωρη πρόσκληση του Κέντρου Δελφών, 12 πρωτοετείς σπουδαστές της Δραματικής Σχολής θα βρίσκονται εκεί μαζί με τον καθηγητή Γιώργο Ζαμπουλάκη και τον διευθυντή της Σχολής Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη.

Στα πλαίσια του αφιερώματος θα υπάρξουν ομιλίες, διαλέξεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια για ηθοποιούς και σπουδαστές. Εκτός από τον ίδιο τον Vasiliev θα διδάξουν οι Ivan Kotik, (ενέργεια), Ilya Kozin, (εκφορά λόγου), Jerzy Klesyk, (αυτοσχεδιασμό-κίνηση).

Η πρακτική εξάσκηση θα συμπληρωθεί με διαλέξεις του ίδιου του Vasiliev και της συνεργάτιδάς του, μεταφράστριας, συγγραφέως και ιστορικού του θεάτρου,  Natalia Isaeva.

Προγραμματίζεται επίσης κύκλος ομιλιών και συζητήσεων με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ομιλητών.

Ο Vasiliev επιστρέφει στους Δελφούς, σε μία πολύ δύσκολη εποχή για το θέατρο και τον πολιτισμό, λόγω της πανδημίας Covid-19, με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εκπαιδευτικό Σεμινάριο για νέους ηθοποιούς και σκηνοθέτες καθώς και σπουδαστές Δραματικών Σχολών και φοιτητές Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών ΑΕΙ.

Από τους κορυφαίους σύγχρονους Ευρωπαίους σκηνοθέτες και διαπρεπής εκπρόσωπος του Ρωσικού θεάτρου, ο Anatoli Vasiliev είχε αξιοσημείωτη παρουσία στην Ελλάδα και υπήρξε επί χρόνια συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Το 1995  διεύθυνε εργαστήριο με θέμα Ομήρου ΙΛΙΑΣ, το 2000 παρουσίασε την ΠΟΛΙΤΕΙΑ και το 2001 το ΣΥΜΠΟΣΙΟ του Πλάτωνα. Το 2006, στο θέατρο ΦΡΥΝΙΧΟΣ παρουσιάστηκε  μεγαλειώδης παραγωγή της ΙΛΙΑΔΑΣ  και το 2007 το ΥΛΙΚΟ ΜΗΔΕΙΑΣ του Heiner Muller με την διακεκριμένη Γαλλίδα ηθοποιό Valerie Dreville.

Είναι μεγάλη τιμή για τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών  ότι καλείται για τέταρτη φορά στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, μετά τις συμμετοχές στην ‘Επιστροφή του Διονύσου’ / αφιέρωμα στον Θεόδωρο Τερζόπουλο, στο ‘Οντίν και Διόνυσος’ / αφιέρωμα στον Eugenio Barba, και στο συνέδριο ‘Πανδημία και Τέχνη’.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:
Τηλ. 210-3312781 ( 09.00-14.00)
conferences2@eccd.gr

 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu