ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ

Η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών είναι αναγνωρισμένη από το κράτος σύμφωνα με την υπ’αριθμόν 14464/08-08-2018 (ΑΔΑ: ΩΧΓΥ7Λ7-23Ω). Απευθύνεται σε όσες και όσους φιλοδοξούν να ακολουθήσουν το χορό σε Ανώτερο επίπεδο, παρέχει τίτλους αναγνωρισμένους από το ελληνικό κράτος και υπάρχουν οι εξής κατευθύνσεις σπουδών:

  • Επαγγελματικό Τμήμα Σπουδών Χορευτών (για απόφοιτους Γυμνασίου). Χορηγείται Πτυχίο Χορευτή
  • Επαγγελματικό Τμήμα Σπουδών Καθηγητών Χορού (για απόφοιτους Λυκείου). Χορηγείται Δίπλωμα Καθηγητή

Στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών αντιμετωπίζουμε τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.
Σεβόμαστε το ιδιαίτερό του πρόσωπο, τη μοναδική του ιστορία. Μαζί του αποκρυπτογραφούμε τα εμπόδια που τον αναστέλλουν και εφευρίσκουμε το δικό του ξεχωριστό δρόμο για τη μάθηση, αποκαλύπτοντας και “ξεκλειδώνοντας” τη δημιουργικότητά του. Στην προσπάθεια αυτή έχουμε για αρωγούς:

  • Τους καθηγητές μας που αποτελούν μια έμπειρη συνεκτική ομάδα που παρακολουθεί, προβληματίζεται, συζητά και επινοεί νέους τρόπους μάθησης που αρμόζουν σε κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.
  • Το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών τόσο σε περιεχόμενο όσο και δομή, πρόγραμμα που συνεχώς εξελίσσεται παρακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση και τον χορό.
  • Την συνεχή επαφή και συνεργασία με αντίστοιχα ιδρύματα του εξωτερικού, συστατικό στοιχείο της εξωστρέφειας που μας χαρακτηρίζει.
  • Τις συνέργειες που καλλιεργούμε με τη Μουσική και το Θέατρο, τέχνες με τις οποίες “συγκατοικούμε” στο Ωδείο Αθηνών, γεγονός που μας προσφέρει μοναδικό πλεονέκτημα στη χώρα μας.

Οι Καθηγητές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών είναι καλλιτέχνες υψηλού κύρους με πολυετή εκπαιδευτική και καλλιτεχνική εμπειρία και διδάσκουν τα ακόλουθα μαθήματα.

ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ
ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ (ΜΠΑΛΕΤΟ) Λίλα Ζαφειροπούλου, Γιολάντα Ζαχαρίεβα, Αυγή Παναγιωτοπούλου
ΚΛΑΣΙΚΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ Λίλα Ζαφειροπούλου, Γιολάντα Ζαχαρίεβα, Ναντίλο Ζέκα
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ Χάρης Μανταφούνης, Mary Kate Sheehan, Αλέξης Φουσέκης
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ Νάνσυ Νεράντζη, Mary Kate Sheehan
ΡΥΘΜΙΚΗ Ταξιάρχης Βασιλάκος, Ρένα Ζαφειροπούλου
ΙΡΛΑΝΔΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ / TAP DANCING Mary Kate Sheehan
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ / ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ Λίλα Ζαφειροπούλου, Ινώ Ρήγα
ΓΙΟΓΚΑ Ινώ Ρήγα
ΦΛΑΜΕΝΚΟ Ηλέκτρα Χρυσάνθου
ΙΝΔΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ Justine Goussot
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ Στέφανος Γανωτής
ΤΕΧΝΙΚΗ GRAHAM Ίρις Φουστέρη
ΘΕΩΡΙΑ & ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΛΑΣΙΚΟΥ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ Λίλα Ζαφειροπούλου
ΘΕΩΡΙΑ & ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΦΛΟΓΕΡΑ Φίλιππος Τσαλαχούρης
ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΟΡΟΥ Δάφνη Μουρέλου
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ Νάντια Λιούλιου
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΜΥΟΛΟΓΙΑ Βασίλης Γεωργοσόπουλος
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Περικλής Μουστάκης
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ Δημήτρης Ναλμπάντης
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ελένη Πολυχρονιάδη
ΓΑΛΛΙΚΑ / ΟΡΟΛΟΓΙΑ Φάνια Νταλιάνη
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ρένα Ζαφειροπούλου, Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, Δημήτρης Φέτσιος

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

  • Οι εγγραφές του Α’ έτους της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών γίνονται μετά από τις εισαγωγικές εξετάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.
  • Οι εγγραφές για τα Β’ και Γ’ έτη γίνονται από την 1η μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γραμματεία Σχολών Χορού Τ: 210 7299 294 / ώρες: 10:00 – 15:00  |  Κ: 698 4645408 / 693 6869091 / 697 2938352  |  Ε: asiggareos@athensconservatoire.gr


 

 

Για την εισαγωγή στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών (για απόφοιτους/ες Λυκείου) απαιτείται η συμμετοχή των υποψηφίων στις Εισαγωγικές Εξετάσεις, οι οποίες διεξάγονται μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, σύμφωνα με την Προκήρυξη που εκδίδεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και ανακοινώνεται με κάθε διαθέσιμο μέσο δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Όλες οι πληροφορίες (προκήρυξη ΥΠΠΟ, ημερομηνίες εξετάσεων, αιτήσεις, εξεταστέα ύλη κ.λπ.) αναρτώνται στην παρούσα ιστοσελίδα του Ωδείου Αθηνών.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα διεξάγονται και οι εισαγωγικές εξετάσεις των υποψηφίων που δεν έχουν απολυτήριο Λυκείου σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 1158/1981, καθώς και των αλλοδαπών που έχουν τα νόμιμα προσόντα. Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων από την Επιτροπή, το Υπουργείο Πολιτισμού χορηγεί στους επιτυχόντες σπουδαστές και σπουδάστριες βεβαίωση εγγραφής.

Όλοι οι υποψήφιοι/ες υποβάλλονται σε υγειονομική εξέταση για να διαπιστωθεί αν πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ώστε να κριθούν ικανοί για εισαγωγή, δηλαδή: υγεία, αρτιμέλεια καθώς και κατάλληλη σωματική διάπλαση. Για την υγειονομική εξέταση απαιτείται ακτινογραφία θώρακος και γνωμάτευση για ορθοπεδική και καρδιολογική εξέταση από κρατικό νοσοκομείο.

Παράλληλα με τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και προκειμένου οι υποψήφιοι να εισαχθούν στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών, διεξάγονται από τη Σχολή επιπλέον Ακροάσεις-Εξετάσεις.

Οι κατατακτήριες εξετάσεις διενεργούνται από τις 20 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Στις κατατακτήριες εξετάσεις συμμετέχουν πτυχιούχοι και σπουδαστές Ανώτατων ή Ανώτερων Σχολών, ισότιμων ή συναφών της αλλοδαπής. Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται από την 1η μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου και συνοδεύονται από τους τίτλους σπουδών και τα σχετικά δικαιολογητικά που υποβάλλονται στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού. Μετά τις κατατακτήριες εξετάσεις, η εγγραφή των σπουδαστών στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών γίνεται στο επίπεδο φοίτησης που κρίνει ο Σύλλογος των Καθηγητών της Ανώτερης Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών.

Προετοιμασία για τις εισαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού 

ΘΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Στο Ωδείον Αθηνών, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, διενεργούνται Θερινά Μαθήματα εντατικής παρακολούθησης που προετοιμάζουν τις υποψήφιες και τους υποψήφιους για τις εισαγωγικές/κατατακτήριες εξετάσεις της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών καθώς και για τις  εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για την εισαγωγή σε όλες τις Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού (κρατικές και ιδιωτικές).

 

Οι ημερομηνίες, το πρόγραμμα, τα δίδακτρα καθώς και οι αιτήσεις εγγραφής, ανακοινώνονται κάθε Ιούνιο, στο τέλος του διδακτικού έτους εδώ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γραμματεία Σχολών Χορού Τ: 210 7299 294 / ώρες: 10:00 – 15:00 | Κ: 698 4645408 / 693 6869091 / 697 2938352 |  Ε: asiggareos@athensconservatoire.gr


 

 

 


 

Share to:

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu