Ωδείο Αθηνών-Εκδόσεις

Ωδείο Αθηνών-Εκδόσεις

Το Κέντρο Ερευνών και Τεκμηρίωσης του Ωδείου Αθηνών, στο πλαίσιο των ερευνητικών του δραστηριοτήτων, ξεκινάει μια σειρά εκδόσεων με αντικείμενο την έρευνα στον χώρο της ελληνικής μουσικής και στόχο την ανασύνθεση της μουσικής-πολιτισμικής μας ιστορίας μέσα από πρωτογενείς αρχειακές και άλλες πηγές. Η εκδοτική δραστηριότητα θα καλύπτει ένα ευρύ γνωστικό πεδίο όπως την ιστορία της νεοελληνικής μουσικής με μελέτες και ιστορικά τεκμήρια, τη μουσική θεωρία και αισθητική, τη μουσική παιδαγωγική, ενώ η εκδοτική δραστηριότητα θα περιλαμβάνει και παρτιτούρες καθώς και εγκυκλοπαιδικά έργα.

 

Το πρώτο βιβλίο των εκδόσεων

Αξιοποιώντας τη βαρυσήμαντη συλλογή του με τεκμήρια που συνθέτουν την ιστορία της Νεοελληνικής μας Μουσικής τον 19ο και τον 20ό αιώνα, το Ωδείο Αθηνών κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της σειράς «Μελέτες». Πρόκειται για το βιβλίο της Ευαγγελίας Χαλδαιάκη «Ο Κ. Α. Ψάχος και η συμβολή του στην καταγραφή και μελέτη ελληνικών δημοτικών τραγουδιών», με πρόλογο του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Προμηθευτείτε το στις Εκδόσεις Π. Νικολαΐδου – Edition Orpheus  (Ιπποκράτους 13 – Στοά Όπερας – 106 79 Αθήνα, 210-3232174, 210-3232175), www.music-house.gr, mushouse@acci.gr και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία.

 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu