Σεμινάρια Κέντρου Παλαιάς Μουσικής 18 Οκτωβρίου & 1 Νοεμβρίου 2022

Σεμινάρια Κέντρου Παλαιάς Μουσικής

Εισαγωγή στην Μπαρόκ Ερμηνεία για όργανα εποχής 

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 

Ώρες: 10:00-20:00

Μπαρόκ βιολί & μπαρόκ σύνολα

Διδασκαλία: Φανή Βοβώνη

 

Τρίτη, 1η Νοεμβρίου 2022 

Ώρες: 10:00-20:00

Βιόλα ντα γκάμπα & μπαρόκ σύνολα

Διδασκαλία: Ανδρέας Λινός

To Κέντρο Παλαιάς Μουσικής (ΚΠΜ) του Ωδείου Αθηνών, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, διοργανώνει δύο σεμινάρια με όργανα εποχής (βιόλα ντα γκάμπα, μπαρόκ βιολί). Τα σεμινάρια απευθύνονται σε έγχορδους μουσικούς, απόφοιτους Ωδείων και ΑΕΙ καθώς και σε σπουδαστές της Ανωτέρας Σχολής Ωδείων και φοιτητές των ΑΕΙ με σκοπό να γνωρίσουν τις ιδέες και τον τρόπο εκτέλεσης και ιστορικής ερμηνείας της εποχής Μπαρόκ. Έφορος και συντονιστής του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής είναι ο Δημήτρης Κούντουρας.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

  • Στα σεμινάρια συμμετέχουν ενεργοί σπουδαστές και ακροατές.
  • Για την συμμετοχή των ενεργών σπουδαστών στα σεμινάρια, δεν απαιτείται ακρόαση. 
  • Κάθε ενεργός σπουδαστής μπορεί να παρακολουθήσει και τα δύο σεμινάρια ως ακροατής.
  • Ο αριθμός των ενεργών σπουδαστών ανά σεμινάριο είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης. 
  • Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην on line αίτηση μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου (Φ. Βοβώνη) και μέχρι την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου (Α. Λινός). Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για την εγγραφή σας: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
  • Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα στην Αίθουσα 3 του «Κέντρου Παλαιάς Μουσικής» στο Ωδείον Αθηνών.
  • Στο τέλος των σεμιναρίων, θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες (ενεργοί σπουδαστές και ακροατές).

ΔΙΔΑΚΤΡΑ 

Τα δίδακτρα για την συμμετοχή είναι:

  • Ενεργοί σπουδαστές ανά σεμινάριο: 40€ 

(για τους σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών: 30€) 

  • Ακροατές και για τα δύο σεμινάρια: 20€
  • Τα δίδακτρα προπληρώνονται με την υποβολή της αίτησης.
  • Σε περίπτωση απουσιών ή διακοπής της παρακολούθησης, δεν επιστρέφεται μέρος ή το συνολικό ποσό των διδάκτρων που έχουν καταβληθεί.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για εγγραφές, αιτήσεις, δίδακτρα: επικοινωνήστε με την Γραμματεία του Ωδείου Αθηνών.

  1. 210 7240673 (καθημερινές 11.00 – 19.00), E. info@athensconservatoire.gr

Για το πρόγραμμα των σεμιναρίων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους διδάσκοντες καθηγητές. 

 

 

ΦΑΝΗ ΒΟΒΩΝΗ 

 

Σπούδασε βιολί στο Κρατικό Ωδείο του Kλάγκενφουρτ με τον Helfried Fister και στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Δραματικής Τέχνης της Βιέννης με τον Ernst Kovacic,  όπου και αποφοίτησε με διάκριση (2007). Παράλληλα σπούδασε μπαρόκ βιολί με τον Hiro Kurosaki και αργότερα με τον  Reinhard Goebel στο Mozarteum του Σάλτζμπουργκ. Υπήρξε μέλος της European Union Youth Orchestra (2000) καθώς και της European Union Baroque Orchestra (2004, 2006). 

 

Δραστηριοποιείται συστηματικά με την ιστορική ερμηνεία καθώς και με τη μοντέρνα μουσική. Μετά από τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην εφαρμοσμένη δραματουργία επικεντρώνεται σε ζητήματα δραματουργίας της μουσικής performance. 

 

Εργάζεται στην Αυστρία και την Ελλάδα, και συνεργάζεται με σύνολα όπως τα Klangforum Wien, Camerata Salzburg, Barruco, Concerto Stella Matutina, Il Pomo d´Oro, Black Page Orchestra, Cappela Leopoldina, Ensemble Prisma κ.α. Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και σε αίθουσες συναυλιών σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική. Παράλληλα έχει τακτική συνεργασία με το ελληνικό σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio.

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΙΝΟΣ  

Γεννήθηκε το 1980 και σπούδασε αρχικά βιολί στο Ωδείο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στη βιόλα ντα γκάμπα, με καθηγήτρια τη Nima Ben David, στο CNR de Boulogne-Billancourt, απ’ όπου και αποφοίτησε με διάκριση το 1999. Εκτός από την παλαιά μουσική όπου και εξειδικεύτηκε, έχει ασχοληθεί με τις λόγιες μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας, της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας, μαθητεύοντας δίπλα στους Ross Daly (λύρα) και Ευγένιο Βούλγαρη (yayli tanbur). Eξίσου ασχολείται με τη σύγχρονη μουσική και τον αυτοσχεδιασμό. Συμμετείχε στην ηχογράφηση της συναυλίας με έργα του Tobias Hume (επιμέλεια Nima Ben David) που εκδόθηκε το 2004 από την Alpha. Το 2008 και το 2009 ηχογράφησε δύο CD με το συγκρότημα «La Camera delle Lacrime» (Bruno Bonhoure) γύρω από τα Χριστούγεννα μπαρόκ στο Pays d’Oc και Peirol (τροβαδούρος της Ωβέρνης). 

 

Από το 2006 είναι συνιδρυτής του μουσικού συνόλου «Il Bagatto», το οποίο ερμηνεύει ιταλική μουσική του 17ου αιώνα. Το 2008 έδωσε σεμινάρια και συναυλίες μουσικής δωματίου στο Μεξικό (Πόλη του Μεξικού και Jalapa) και δημιούργησε μία παράσταση γύρω από φορεσιές μπαρόκ με δύο βιόλες μπαρόκ στο φεστιβάλ Alizés à Essaouira (Maroc). Ο Ανδρέας Λινός από τον Οκτώβριο του 2008 οργανώνει στην αίθουσα l’Archipel του Παρισιού τη σαιζόν «Consort Project» που είναι αφιερωμένη στους συνδυασμούς των viols στην αγγλική μουσική.

Κατεβάστε όλες τις πληροφορίες σε μορφή pdf εδώ

 

Share to:

Comments are closed.

© 2016-2020 ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ - All rights reserved | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | Mindcrafted by Scicada.eu